В Закарпатській області мукачівські міліціонери зустрілися з школярами

В Закарпатській області мукачівські міліціонери зустрілися з школярами

13.03.14 12:30 0 615
Чергова профілактична бесіда правоохоронців відбулась днями у Cтанівській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів.

Оперуповноважені відділу кримінальної міліції у справах дітей прочитали лекцію, присвячену кримінальній і адміністративній відповідальності неповнолітніх за вчинення злочинів, та відповідальності батьків за невиконання батьківських обов’язків. Правоохоронці докладно ознайомили підлітків з поняттями злочину та відповідальності, адміністративного правопорушення та відповідальності за його вчинення.

Поширеним злочином серед підлітків є крадіжки, – зазначив Володимир Рипич. – Спонукальним мотивом часто виступає заздрість, адже в цьому віці бажання бути не гірше за інших виявляється особливо гостро і може підштовхнути до необдуманих вчинків. З профілактичною метою неповнолітнім під час зустрічі також було роз′яснено негативні наслідки вживання спиртних напоїв та наркотиків, паління у юному віці.

Окрім цього, міліціонери звернули увагу учнів і на поведінку дітей у школі, відвідування занять та недопущення пропусків уроків без поважних причин.

- Такими бесідами мукачівські правоохоронці намагаються охопити якомога більше шкіл району, щоб максимально підготувати підростаюче покоління до вступу в доросле життя і ознайомити їх з правами та обов’язками, - зазначає начальник відділення кримінальної міліції у справах дітей Мукачівського МВ УМВС Василь Соскида.

Євгенія Красилинець

Мукачівський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ