В Закарпатській області іршавська "Свобода" вимагає від райвідділу міліції нових методів роботи

В Закарпатській області іршавська "Свобода" вимагає від райвідділу міліції нових методів роботи

13.03.14 15:12 0 759
11 березня 2014 року активісти Іршавської районної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" та загін самооборони пікетували районний відділ міліції з вимогою належно виконувати службові обов'язки. Рішення про пікетування було ухвалено напередодні після громадського патрулювання в районі села Сільце, коли представники громади затримали вантажний автомобіль, що здійснював перевезення нелегально видобутого каміння з місцевого кар'єру загальною вартістю приблизно 25 тис. грн.

Свободівці понад 2 години домагалися прибуття на місце події представників правоохоронних органів, що вкрай обурило людей.

Голова Іршавської "Свободи" Михайло Мочан розповів: "Під час затримання водій КамАЗу відмовився надати супровідні документи на вантаж, тож ми викликали наряд міліції. Проте по телефону представник правоохоронних органів повідомив, що "про автомобіль повідомили і вони на затримання виїжджати не будуть". Тільки після двогодинного блокування затриманого автомобіля та кількох десятків дзвінків до міліції на місце події прибув представник ДАІ. Він неохоче перевірив документи на вантаж і заявив, що, мовляв, порушень не бачить. Однак під тиском самооборони він все ж не ризикнув відпустити водія та відправив вантажівку на штрафний майданчик до з'ясування обставин".

Як наголосив націоналіст, дії працівників міліції засвідчили небажання та неспроможність працювати в нових реаліях, за новими принципами, тому о 9:30 і відбулася попереджувальна акція протесту. Начальник районної міліції Микола Куриця зустрівся з протестувальниками, зібрав колектив і запевнив, що за фактом затримання вантажівки буде проведено службове розслідування, а працівників відсторонять від роботи, та підкреслив, що готовий співпрацювати із загонами самооборони в районі.

"Ми прагнемо викорінити корупційні методи роботи працівників міліції, тому будемо домагатися належної роботи від правоохоронців. Ми ще більше посилимо свій контроль, бо цього вимагає громада району, яка добре володіє ситуацією. Ми рішуче налаштовані покласті край хабарництву, домогтися нормального життя для людей. Якщо міліція не зміниться, то ми продовжимо блокування і будемо діяти ще радикальніше", – зазначив свободівець Михайло Мочан.

У той же час свободівці повідомили, що домагаються не припинення роботи кар'єру, який діє в районі сіл Доробратове, Негрове і Арданове, а щоби кошти від цієї діяльності йшли на користь мешканців району, а не окремих осіб. Як стверджують свободівці, все здійснюється в обхід громади "під дахом" місцевого народного депутата-"регіонала" та родичів одіозного діяча Віктора Медведчука.

Про це повідомили в прес-службі Закарпатської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Луцьку реєстрація ...

КОМЕНТАРІ