В Закарпатській області іршавські міліціонери спрямовують максимум зусиль на профілактику дитячих правопорушень

В Закарпатській області іршавські міліціонери спрямовують максимум зусиль на профілактику дитячих правопорушень

13.03.14 12:53 0 711
Нещодавно дільничний інспектор Іршавського райвідділу старший лейтенант міліції Віталій Данканич відвідав учнів Іршавської ЗОШ 1-3 ступенів №1. Дільничний інспектор, вболіваючи за підростаюче покоління, провів зі школярами профілактичну бесіду.

Віталій Данканич розповів про відповідальність, яку підлітки понесуть в разі прогулу занять у школі, а також навів приклади поставлення на облік до дитячої кімнати міліції школярів, які займались крадіжками. Щоб уникнути подібних неприємностей, правоохоронець застеріг та звернув увагу дітей, що вести себе потрібно чемно і не порушувати дисципліну та Закон.

Діти цікавились у дільничного інспектора, як телефонувати правильно до міліції. Він розповів, що телефонувати на 101, 102 чи 103 можна з будь-якого мобільного чи стаціонарного телефону безкоштовно. Однак звернув увагу учнів на недопущення фальшивих викликів, оскільки за кожний такий випадок можна понести відповідальність.

У подальшому дільничний розповів дітям про роботу міліції, як виїжджає слідчо-оперативна група на місце пригоди, як працівники карного розшуку виявляють та затримують крадіїв, а слідчі - як розслідують кримінальні провадження.

Школярі задавали багато запитань дільничному, які були переважно пов′язані з роботою відділу кримінальної міліції у справах дітей.

Наостанок учні виявили бажання відвідати з екскурсією Іршавський райвідділ міліції, у чому дільничний пообіцяв їм посприяти.

- Ми робимо все можливе для того, щоб діти бачили в міліціонерах своїх захисників, - відмітив дільничний Віталій Данканич, - адже правопорушення краще попередити, ніж потім неповнолітнім чи їх батькам відповідати за скоєне, не кажучи вже про можливі непередбачувані наслідки.

Віта Горзов

Іршавський РВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області у ...
Наступна новина: На Тернопіллі внаслідок ДТП ...

КОМЕНТАРІ