На Волині тривають весняно-польові роботи

На Волині тривають весняно-польові роботи

13.03.14 18:54 0 685
Тепла та рання весна спонукає волинських аграріїв до активізації весняно-польових робіт. Про їх хід, прогнози на майбутній урожай, нові наукові методики у рослинництві говорили на нараді голови облдержадміністрації Григорія Пустовіта з аграріями краю, керівниками цукрових заводів, фермерських госпродарств та обласних профільних служб та підпрозділів.

«Перш за все я хочу почути про ваші цьогорічні плани та наміри», - сказав Григорій Пустовіт.

Голова облдержадміністрації наголосив, що успішне проведення весняно-польових робіт є вкрай вважливим для нашого краю, адже Волинь є сільськогосподарською областю. «Нам потрібно консолідувати зусилля для подолання шніх викликів, адже забезпечити населення продукцією АПК є одним із головних наших завдань», - підкреслив він.

«Я очікую почути ваші думки та напрацювати спільні позиції, аби успішно і вчасно засіяти поля та, коли прийде час, зібрати гарний урожай», - зазначив голова облдержадміністрації.

«Головне завдання цьогорічної посівної – не зменшити виробництво сільськогосподарської продукції», - зауважив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко, інформуючи про проходження весняно-польових робіт в регіоні.

Він доповів, що цьогоріч прогнозується засіяти ярими культурами в усіх категоріях господарств 277,7 тис. га. З них: зерновими - 105,2 тис. га, технічними – 48,9 тис. га, в тому числі й цукровими буряками не менше 20 тис. га, картоплею та овочами – 80,5 тис. га.

На думку Юрія Горбенка, особливу увагу аграріям варто звернути на круп’яні, бобові культури та цукровий буряк. Оскільки ціна на цукор нині є високою, то й посів останнього є у нинішньому сезоні рентабельним як для великих господарств, так для одноосібників.

Фахівці-науковці галузі АПК поінформували про нові методики у галузі рослинництва, які гарантують високі врожаї. Окрім того, присутні почули й попередні прогнози синоптиків для планування подальшої роботи.

У свою чергу, волинські аграрії поділилися міркуваннями та озвучили низку пропозицій, втілення яких значно б спростило роботу агроформувань та одноосібників. Зокрема, керівник ТзОВ «П’ятидні» (Володимир-Волинський район) Валерій Діброва наголосив на необхідності спрощення щорічних процедур перереєстрації договорів на оренду землі, а також удосконалення на найвищому законодавчому рівні механізму узаконення земель несільськогосподарського призначення, які вже обробляються.

Усі пропозиції, озвучені на нараді голови облдержадміністрації з волинськими аграріями, будуть узагальнені та передані у вищі органи влади для опрацювання.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ