Каналізаційно-насосні станції комунального підприємства «Луцькводоканал» будуть оснащені приладами обліку стоків

Каналізаційно-насосні станції комунального підприємства «Луцькводоканал» будуть оснащені приладами обліку стоків

13.03.14 13:55 0 704
Згідно пункту 3.4.5. Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з централізованого водопостачання та водовідведення КП «Луцькводоканал» зобов'язане здійснювати відведення стічних вод із застосуванням приладів обліку на етапах транспортування стічних вод на очисні споруди та їх скиду після очищення.

За повідомленням КП «Луцькводоканал», роботи у цьому напрямку уже розпочато. На КНС №2, КНС №3, КНС №4 встановлено нові ультразвукові прилади обліку стоків «ЕРГОМЕРА-125». На черзі – організація приладового обліку на КНС №1 та КНС №5. Роботи з монтажу лічильників здійснює Приватне Науково-виробниче підприємство «Ергомера». У цілому монтаж вимірювальних, контрольних та випробувальних водолічильників на п’яти каналізаційно-насосних станціях будуть коштувати підприємству приблизно 143 625,00 грн.

Як зазначає головний енергетик підприємства Володимир Неспай, встановлення лічильників для обліку стоків дасть можливість вимірювати об’єм стоків, що перекачують КНС та кількість стоків, які потрапляють на очисні споруди, що в свою чергу, дозволить проводити аналіз споживання води та водовідведення. Приладовий облік стоків у будь-якому випадку є об'єктивним і "прозорим".

«Традиційно для обліку стічних вод ми використовували так званий розрахунковий метод, у якому обсяг стоків зіставляли з обсягом спожитої води. Логіка тут така: вода, яка тече з крану, неодмінно потрапляє у каналізацію. Обсяг водоспоживання при цьому вимірюється водолічильником, тобто всі дані для розрахунку є. При цьому варто відзначити, що цей метод дуже приблизний і повинен враховувати особливості споживачів кожного конкретного району міста. Наприклад, якщо, скажімо, вода активно використовується для поливу, то у такому випадку обсяг стоків може бути значно меншим за обсяг води, яка «входить». І, навпаки, якщо споживач має додаткові джерела води (скажімо, власні свердловини), то обсяг стоків перевищить ті цифри, що отримані за показниками лічильника системою централізованого водопостачання. Тому аналіз «споживання / стоки» більш-менш нормально працює тільки в дрібних споживачів із «традиційним» використанням води - наприклад, у житловому секторі»,– повідомляє Володимир Неспай.

Всі каналізаційно-насосні станції комунального підприємства «Луцькводоканал» будуть оснащені приладами обліку стоків до кінця 2014 р.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Польщі ще лікується 59 ...

КОМЕНТАРІ