В Луцьку сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах,  вручили продуктові набори та взуття

В Луцьку сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, вручили продуктові набори та взуття

13.03.14 14:10 0 647
У приміщенні РАЦСу відбулася благодійна акція Волинської єпархії Української Православної Церкви та Луцької міської ради з врученням продуктових наборів та взуття для дітей. Подарунки від благодійників отримали 30 сімей ( 81 дитина), які опинилися в складних життєвих обставинах.

Микола Романюк подякував митрополиту Волинському та Луцькому Ніфонту за спільні благодійні проекти, які ініціює єпархія протягом багатьох років, та прихожанам за підтримку добрих справ. «Ця робота є системною, постійною і добре, що зменшується кількість сімей, які потребують допомоги від соціальних служб і держави», – сказав Микола Романюк і запевнив присутніх, що міська рада докладатиме максимум зусиль, щоб допомагати сім’ям, які опинилися в складних життєвих обставинах, сприятиме роботі Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Директор центру Ліна Галан повідомила, що станом на 5.03.2014 року на обліку сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває 437 сімей, у яких виховується 843 дитини.

Ліна Галан зауважила, що завдяки співпраці Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з Волинською єпархією Української Православної Церкви минулого року побутову техніку отримали 45 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, вручено 90 продуктових наборів у 2013 році до усіх свят, здійснена адресна допомога сім’ям та постійна турбота про дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 30 дітям - сиротам вручено вишиванки. Здійснюється постійна підтримка дітей з особливими потребами, громадських організацій, які опікуються дітьми з інвалідністю. Великим кроком вперед є підписання меморандуму з ГО щодо співпраці в плані створення опікунських, прийомних сімей.

Протоієрей Микола Бондарук закликав усіх присутніх дарувати радість один одному, адже, творячи добро, люди виконують найбільшу Божу заповідь любові і добра, а добро завжди повертається сторицею.

Протоієрей Валентин Марчук нагадав, що зараз час православного посту, коли потрібно роботи добрі справи, бо саме вони є свідчення віри. Він розповів, що спільно з міською радою створили раду, яка на громадських засадах буде допомагати сім’ям, які втратили синів та батьків на Майдані Незалежності та родинам біженців, які залишили свої домівки у Криму, тікаючи від війни.

В акції взяв участь заступник голови обласного товариства «Спілка Чорнобиль» Ростислав Кухтей, який вручив Почесну грамоту Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз. Чорнобиль України». Він висловив найщиріші слова вдячності владиці за підтримку чорнобильців.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ