Луцьк: тих, хто спалюватиме опале листя, залишки рослинності та відходів на території міста, штрафуватимуть!

Луцьк: тих, хто спалюватиме опале листя, залишки рослинності та відходів на території міста, штрафуватимуть!

13.03.14 14:41 0 676
Щороку навесні перед Великодніми святами на території міста загострюється ситуація із спалюванням опалого листя, залишків рослинності та різноманітних відходів.

Багато хто з людей вважає, що дим не спричиняє жодного шкідливого впливу, проте ця думка є помилковою. Через необізнаність щодо наслідків спалювання листя люди додатково забруднюють атмосферне повітря, викликаючи погіршення стану власного здоров’я та інших мешканців міста.

В результаті осіннього листопаду на землю опускається “природна хімічна лабораторія” і лише від нас залежить подальша доля її існування в оточуючому середовищі. При спалюванні листя в повітря піднімається концентрована сильнодіюча токсична суміш. Додатково до викидів від автотранспорту, ми отримуємо цілу низку отруйних речовин, котрі активізують в організмі людини алергічні прояви, загострюють хвороби органів дихання.

Ще у вересні минулого року Луцький міський голова Микола Романюк підписав розпорядження щодо заборони спалювання опалого листя, залишків рослинності та відходів на території міста.

Відповідно до Кодексу України про адміністративні правопорушення за самовільне випалювання рослинності, її залишків, а також відходів передбачено накладення штрафу на громадян від 30 до 80 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн) і на посадових осіб від 50 до 100 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн).

Щоденно на території міста з метою недопущення фактів спалювання різноманітних відходів працюють представники відділу екології, відділу муніципальної дружини Луцької міської ради та Державної екологічної інспекції у Волинській області.

Вчора, 11 березня, була проведена відповідна робота в різних районах міста. До адміністративної відповідальності притягнуто 2 особи, які спалювали городні залишки.

При виявленні фактів спалювання відходів або городніх залишків на території міста просимо вас повідомляти за телефонами:

72-33-96; 72-46-95 – Державна екологічна інспекція у Волинській області;

15-80 – цілодобова служба оперативного реагування Луцької міської ради;

724 608 – відділ екології Луцької міської ради.

Відділ екології міської ради (724160, 724608)

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На львівській Ратуші ...
Наступна новина: Рівненщина: на Демидівщині ...

КОМЕНТАРІ