У Волинській області працівники ДАІ затримали водіїв, які керували автомобілями із порушенням законодавства

У Волинській області працівники ДАІ затримали водіїв, які керували автомобілями із порушенням законодавства

13.03.14 19:11 0 657
Під час здійснення нагляду за дорожнім рухом держінспектори виявили два автомобілі: один із них на території України взагалі не зареєстрований, а інший – із номерними знаками, корті належать іншому транспортному засобу.

Близько 12-ї години в с. Жабка Ківерцівського району інспектори ДПС взводу із забезпечення супроводження роти ДПС ДАІ зупинили автомобіль «Фольксваген Гольф» для перевірки документів на право керування транспортним засобом.

Під час спілкування із 40-річним місцевим жителем, правоохоронці встановили, що реєстраційні документи на автомобіль відсутні, а перевіривши його згідно із базою даних ДАІ, виявилося, що транспортний засіб на території України не зареєстрований.

Згідно із чинним законодавством, автомобіль оглянули члени слідчо-оперативної групи Ківерцівського РВ УМВС України у Волинській області. На водія складено адміністративні матеріали за ч.1 ст. 126 КУпАП. Керування транспортним засобом особою, яка не має при собі або не пред'явила для перевірки посвідчення водія відповідної категорії, реєстраційного документа на транспортний засіб, а у випадках, передбачених законодавством, ліцензійної картки на транспортний засіб, а також поліса (договору) обов'язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів тягне за собою накладення штрафу від двадцяти п'яти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 425 до 850 грн).

Автомобіль доставлено на майданчик тимчасового тримання транспортних засобів.

Того ж дня близько 16-ї години в м. Луцьку по вул. Конякіна під час несення служби увагу правоохоронців привернув автомобіль «Ауді А4», номерні знаки якого були старої реєстрації. Зупинивши транспортний засіб для перевірки документів на право керування, держінспектори встановили, що керує ним 21-річний лучанин. Перевіривши «Ауді А4», згідно з базою даних ДАІ, з’ясувалося, що номерні знаки належать автомобілю «ГАЗ 24».

На місце події викликали слідчо-оперативну групу Луцького МВ УМВС України у Волинській області. На водія склали адміністративний протокол за ст. 121-1 КУпАП. Експлуатація водіями транспортних засобів, ідентифікаційні номери складових частин яких не відповідають записам у реєстраційних документах, тягне за собою накладення штрафу від п'ятнадцяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 255 до 340 грн.).

Автомобілі доставлено на майданчик тимчасового тримання транспортних засобів.

УДАІ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області у ...
Наступна новина: Закарпаття: на Хустщині ...

КОМЕНТАРІ