В Івано-Франківську презентували візуальний стиль міста

В Івано-Франківську презентували візуальний стиль міста

13.03.14 16:35 0 666
Символ був навіяний формою найпомітнішого знака міста — Ратуші, а також мальовничою вишивкою традиційного українського одягу

Івано-Франківськ збудовано в середині 17 століття як приватну фортецю родини Потоцьких. Із поділом Польщі у 1772 році місто перейшло до імперії Габсбургів, а після — у власність державної влади австрійської імперії.

Густав Флобер казав, що написання історії подібне переливанню океану в кавове горнятко. Цей вислів справедливий і для розробки візуальної айдентики міста.

Як знайти символ, що уособить трьохсотрічну історію, сформовану різними володарями, націями та імперіями? Що спільного у польських, автрійських та радянських правителів? Що об’єднує польського дворянина Потоцького, поета і бунтаря Івана Франка та місцевого Робін Гуда Олексу Довбуша?

Нова айдентика Івано-Франківська відображає динамічну історію міста, його сучасну культуру та почуття глибокої самоповаги його жителів.

«Нашим завданням було передати у логотипі дух міста, а ще важливо було, щоб він був глобальним, - зрозумілим і в Австрії, і у Голландії, і самим містянам, - зазначив Гавриш. - І ми знайшли своє натхнення в архітектурі Івано-Франківська. За основу взяли Ратушу – вид зверху. А ще вишивку. І у нас вийшов основний елемент стилю – логотип – у вигляді стяжка вишивки, який нагадує основу Ратуші».

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В ОБСЄ погоджуються ...
Наступна новина: На Львівщині частішають ...

КОМЕНТАРІ