На Львівщині визначено п’ятьох претендентів на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України

На Львівщині визначено п’ятьох претендентів на здобуття Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України

13.03.14 13:12 0 792
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України “Про Премію Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України” за № 1333 від 21.11.2007 року, в управлінні молоді та спорту Львівської облдержадміністрації під головуванням начальника управління Юрія Майбороди відбулося засідання конкурсної комісії з відбору та висунення кандидатів на присудження такої премії молодим представникам Львівщини.

До складу комісії увійшли представники комісії з питань молоді, фізичної культури, спорту і туризму Львівської обласної ради, профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, обласної організації профспілки працівників освіти і науки; молодіжного центру, молодіжного центру праці, обласного об’єднання «Просвіта», ЗМІ, громадських організацій.

Нагадаємо, що Премія Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України присуджується молодим особам віком до 35 років, досягнення яких сприяють розвитку суспільно-економічного життя України та утвердженню її міжнародного авторитету.

В управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації надійшли документи 27 претендентів (12 жінок, 15 чоловіків), які розглядалися у таких номінаціях:

- за виробничі досягнення (5 претендентів);

- за наукові досягнення (10 претендентів);

- за творчі досягнення (6 претендентів);

- за спортивні досягнення (3 претендентів);

- за особливу мужність (1 претендент);

- за внесок у забезпечення розвитку молодіжного руху (2 претендентів).

Серед наймолодших претендентів – п’ятнадцятирічні Катерина Подоляк з Яворова (номінація за творчі досягнення) та Сергій Голиборода з смт Івано-Франкове (за наукові досягнення), а також шістнадцятирічний львів’янин Дмитро Голубничий (за особливу мужність).

За одноголосним рішенням членів конкурсної комісії від Львівщини буде представлено п’ятеро претендентів на здобуття Премії, серед яких, зокрема:

- Олег Войтків, 1979 р.н. – заступник генерального конструктора заводу “Електронмаш”-ДП “Концерн-Електрон” (за розробку автомобіля підвищеної прохідності з колісною формулою 4х4.1 моделі ЕМ-3301, обладнаного самоскидною бортовою платформою; автомобіля спеціального призначення для комунальних служб, обладнаних краном-маніпулятором вантажністю до 1000 кг, гідравлічною системою приводу робочих механізмів та змінними насівними роботами механізмами і кузовами різного функційного призначення моделей);

- Ярина Юрик, 1984 р.н. – молодий художник, дизайнер, член Національної спілки художників України, ст. викладач кафедри дизайну та основ архітектури НУ «Львівська Політехніка», член Ради Львівського обласного товариства “Просвіта” ім. Т.Шевченка (володіє складною та малопоширеною технікою акварельного малярства. У 2013 р. посіла І місце у номінації «Авангардний акварельний живопис на міжнародному конкурсі – виставці мистецтв «Дні слов’янського мистецтва в Португалії» (Клуб міліонерів «Rotary» м.Куімбра); 10-18 жовтня 2013 р. здобула 1 та 4 місця на міжнародній виставці сучасного мистецтва в США. Її твори відібрані для експозицій на Всеукраїнську художню виставку до Дня художника та до 75-річчя від дня заснування Спілки художників України; для міжнародних виставок сучасного мистецтва (7 виставок, Київ, Москва, Казахстан, Португалія, Прага, Філадельфія) та міжнародних конкурсів живопису (5, Канада, ОАЕ, США, Великобританія, Швейцарія). Організатор конкурсів студентського плакату на захист української мови, всеукраїнського конкурсу дитячого малюнку, організатор всеукраїнського фестивалю релігійної пісні. «Свята Матері в Шевченківському гаї», фестивалю «Читай, дивися, слухай українське» тощо, керівник молодіжної секції обласного об’єднання ВУТ «Просвіта» ім. Т. Шевченка. Автор захищеного дисертаційного дослідження «Вплив ідентичності на формування архітектури Львова у ХХ ст.». Автор понад 20 статей, присвячених захисту традиційної історико-культурної спадщини, популяризації українського декоративно-ужиткового мистецтва);

- Наталія Шемедюк, 1980 р.н. – асистент кафедри біотехнології та радіології Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С.З. Гжицького (провадить наукові дослідження за темою «Біохімічна характеристика дії екстрактів деяких лікарських рослин: оцінка показників оксидантно-антиоксидантного стану in vovi та індукції апоптозу пухлинних клітин in vitro»; основні положення наукової тематики представлені на Міжнародних наукова-практичних конференціях; за матеріалами наукової роботи опубліковано 13 наукових праць, із них: 9 статей у фахових виданнях і 3 тези в збірниках матеріалів конференцій, отримала патент на корисну модель «Спосіб інгібування проліферативної активності клітин з високим рівнем експресії трансформованого фенотипу, наприклад, лінії пухлинних клітин молочної залози»).

- Марія Музичук, 1992 р.н. – студентка 4 курсу факультету спорту Львівського державного університету фізичної культури (найкраща спортсменка Львівщини 2013 року; міжнародний гросмейстер серед жінок, майстер спорту України міжнародного класу, у 2013 році виконала норматив Заслуженого майстра спорту України; на 1 лютого 2014 року посідає 15-ий рейтинг у світі серед жінок-шахісток та 2-ий рейтинг в Україні серед жінок (2503 очок). У 2013 році вдруге виборола титул чемпіонки України серед жінок, виграла командний чемпіонат Європи серед жінок і здобула золоту медаль на командному чемпіонаті світу з шахів);

- Дмитро Голубничий, 1998 р.н. – учень 10 класу Львівської середньої спеціалізованої музичної школи-інтернату імені С.Крушельницької, молодий бандурист (за активну участь в громадському житті школи, міста, держави. Брав участь у подіях на вул. Грушевського у Києві. Під час кривавих подій на вул. Інститутській 20-21 лютого знаходився на передовій, виносив поранених та вбитих, був в епіцентрі снайперського розстрілу).

Інші учасники відзначені як лауреати обласного етапу.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У лікарнях Києва досі ...

КОМЕНТАРІ