На Львівщині частішають випадки спалювання сухої трави та сміття

На Львівщині частішають випадки спалювання сухої трави та сміття

13.03.14 16:38 0 683
За добу рятувальники 8 разів виїжджали для ліквідації пожеж в екосистемах. Пожежі виникали у Яворівському, Радехівському, Городоцькому, Жидачівському, Жовківському районах та містах Дрогобич, Червоноград і Броди. Загальна площа спалених земель склала понад 13 тис. кв.м.

До прикладу, 11 березня о 13:54 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Рясна-Руська по вул. Кільцева Яворівського району. Вогнем знищено суху траву та чагарник окремими осередками на площі 2 000 кв.м. Вогнеборцям вдалося ліквідувати пожежу о 19:08.

Цього ж дня о 16:50 рятувальники ліквідовували пожежу на відкритій території у м. Червоноград по вул. Львівська. З трави вогонь перекинувся на металевий вагончик, розміщений поруч місця займання. Внаслідок пожежі знищено суху траву та сміття окремими осередками на площі 3 000 кв.м та металевий вагончик. Пожежу ліквідовано о 21:29.

О 20:00 рятувальники отримали повідомлення про пожежу на відкритій території в с. Пятничани Жидачівського району. Вогнеборці ліквідовували пожежу майже дві години. Внаслідок займання знищено суху траву окремими осередками на площі 5 000 кв.м. Пожежу ліквідовано о 21:45.

З огляду на щоденні повідомлення про займання сухої трави Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців міста та області про заборону спалювання сухої трави та сміття. Такі пожежі можуть спричиняти загоряння будівель, знищення ліній електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень тощо. Небезпечними є такі пожежі і для водіїв автотранспорту. Через дим від таких багать на автодорогах погіршується видимість, що може стати причиною дорожньо-транспортних пригод.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: На Житомирщині ...

КОМЕНТАРІ