На Львівщині правоохоронці проводять профілактичну роботу з неповнолітніми правопорушниками

На Львівщині правоохоронці проводять профілактичну роботу з неповнолітніми правопорушниками

13.03.14 12:31 0 666
Працівники кримінальної міліції у справі неповнолітніх Дрогобицького міського відділу спільно зі службою у справах неповнолітніх Дрогобицької міської ради перевірили за місцем проживання підлітків, які перебувають на профілактичному обліку у зв’язку зі вчиненням кримінального правопорушення.

З метою недопущення вчинення підлітками правопорушень, учасники заходу провели з неповнолітніми роз’яснювальну роботу профілактичного характеру. Під час бесіди правоохоронці звернули увагу на неприпустимість вчинення надалі будь-яких правопорушень та злочинів.

Підлітки зобов’язалися систематично відвідувати навчальний заклад, у нічний час перебувати за місцем проживання, не відвідувати розважальні заклади та заклади громадського харчування де реалізуються алкогольні напої.

Разом з тим неповнолітнім наголошено, щоб вони уникали осіб схильних до вчинення злочинів та правопорушень. Працівники служби у справах неповнолітніх Дрогобицької міської ради обстежили умови проживання, провели профілактичні бесіди з батьками.

Правоохоронці нагадали дорослим про їх обов’язки. Адже однією із основних умов, які сприяють зростанню рівня підліткової злочинності та поширення серед неповнолітніх інших негативних явищ є недостатня увага батьків щодо правового виховання дітей.

За невиконання батьками або особами, які їх заміняють батьківських обов’язків передбачена адміністративна відповідальність за статтею 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення. За злісне невиконання батьками, опікунами встановлених законом обов’язків по догляду за дитиною або особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування, що спричинило тяжкі наслідки, передбачено кримінальну відповідальність за статтею 166 Кримінального кодексу України.

Правоохоронці забезпечують правовий та соціальний захист дітей, попереджають вчинення злочинів та правопорушень зі сторони неповнолітніх та відносно них. Дорослі особи, які втягують підлітків у жебрацтво, наркоманію, пияцтво, злочинну та іншу протиправну діяльність притягаються до відповідальності.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області,

за матеріалами Наталії Постойко,

помічника начальника Дрогобицького МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ