У Чернігові проведено семінар «Енергоефективність у громадах»

У Чернігові проведено семінар «Енергоефективність у громадах»

13.03.14 17:57 0 686
Семінар на тему «Енергоефективність у громадах», організований за підтримки Німецького бюро міжнародного співробітництва (GIZ), пройшов у Чернігові 11 березня.

Понад 40 представників міст-учасників проекту на прикладі Чернігова, який одним із перших включився до проекту німецько-українського співробітництва, вивчали кращі приклади реновації будівель із дотриманням вимог енергозбереження.

Враховуючи, що саме енергоносії становлять визначальну частку в обсязі витрат на утримання об’єкту, найбільш гостро проблема енергоефективної реновації постає в бюджетній сфері – закладах освіти й медицини.

Про кращі практики реновації будівель учасникам семінару розповів німецький архітектор Маріо Бодем. За його словами, сучасні матеріали-утеплювачі, енергозберігаючі котли, альтернативні джерела енергії – це ті інструменти, які використовують архітектори в сучасних проектах реконструкції.

Досвідом впровадження проекту термосанації школи №11 м. Чернігова поділився з колегами начальник відділу енергозбереження управління економіки Чернігівської міської ради Дмитро Марусич. Він вважає, що тим містам, які зараз починають роботу з GIZ, буде простіше, бо алгоритм дій і правильного документального оформлення необхідних процедур уже відпрацьований.

Керівник проектів ТОВ «Еско Енерго Інвест» Сергій Зінченко прокоментував практичне застосування німецького досвіду при утепленні будівель бюджетної сфери на прикладах реалізованих проектів у Чернігові та Миргороді.

По завершенні семінару учасники відвідали будівлю початкової школи №11 м. Чернігова, де в минулому році було здійснено реновацію, та на місці ознайомилися з виконаними роботами.

Головним завданням проекту «Енергоефективність у громадах», що впроваджуватиметься за співпраці з GIZ у 20 містах, є посилення ролі місцевого самоврядування в підвищенні енергоефективності в Україні, в тому числі впровадження енергозберігаючих технологій у ЖКГ. Проект планується реалізувати до кінця 2016 року.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю Чернігівської міської ради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Громадськість Волині ...
Наступна новина: Зниклих в Абхазії ...

КОМЕНТАРІ