Чернігів: Складні життєві обставини долати разом

Чернігів: Складні життєві обставини долати разом

13.03.14 13:52 0 689
Фахівці із соціальної роботи неодноразово зустрічаюся з проблемами налагодження комунікацій з клієнтами. Іноді, щоб допомогти одній людині, треба задіяти державні структури, громадські та благодійні організації.

Саме завдяки історичним особливостям українського менталітету (певному консерватизму, уповільненості, зваженості тощо) та певним стереотипам мислення, на сьогоднішній день ми маємо певного характеру труднощі з налагодженням діалогу між представником держави, яким є соціальний працівник, і сім'ї.

Наша природна сором'язливість, самовпевненість та надія на краще призводить до того, що все частіше звучать із телеекранів слова про те, що причиною тієї чи іншої трагедії стали “складні життєві обставини”, збільшується кількість таких негативних явищ суспільства як залежності серед молоді, дитяча злочинність, ламається інститут сім'ї, погіршується демографічна ситуація тощо. Ми всі прекрасно знаємо: якщо людина вчасно звертається до лікаря, то на початкових етапах захворювання лікування набагато ефективніше. Так само і в повсякденному житті: часто трапляються випадки, коли ти не знаєш, звідки чекати допомоги, що робити і куди бігти. Ми звертаємося по допомогу до усіх: родичів, друзів, знайомих і т.д., повсякчас забуваючи про те, що ми живемо в державі, де “Людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю”(ст. 3 Конституції України).

Фахівець із соціальної роботи виявляє сім'ї або окремих осіб, які потребують соціальної допомоги, і виконує завдання щодо її організації. Але тільки у тісній співпраці з дотичними організаціями можна досягти позитивного вирішення проблем сім'ї або особи.

Про це йшла мова на чергових заняттях для фахівців із соціальної роботи Чернігівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. А до участі у заняттях була запрошена Любов Мирченко, голова громадської організації багатодітних “Сім'я”, регіональний представник Всеукраїнської конфедерації інвалідів України в Чернігівській області.

Під час зустрічі було обговорено ряд питань, що стосуються надання адресної допомоги та соціальних послуг, які відповідають потребам конкретної людини.

Продовженням роботи соціальних працівників стане скерування клієнтів до громадської організації для спільного вирішення тих чи інших питань.

За інформацією Чернігівського міського центру СССДМ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ