В Житомирській області відкрите поіменне голосування перетворить місцеве самоврядування на дієвий механізм влади

В Житомирській області відкрите поіменне голосування перетворить місцеве самоврядування на дієвий механізм влади

13.03.14 13:08 0 644
На 22 черговій сесії обласної ради шостого скликання депутати схвалили рішення про відкрите поіменне голосування. В умовах суспільно-політичних змін, які відбуваються зараз у нашій країні, це надзвичайно важливий крок, що дозволяє представникам влади зробити свою діяльність більш прозорою та відкритою. Така процедура голосування посилює відповідальність народних обранців перед громадянами та розширює можливості контролювати тих, кому люди делегували свої повноваження.

З цього приводу голова облдержадміністрації Сидір Кізін зазначив, що раніше місцеве самоврядування в Україні розглядалося як слухняний механізм, який виконує негласні вказівки місцевих державних адміністрацій. А зараз воно стає справді дієвою системою, що працює прозоро. Як очільник області, Сидір Васильович підтримує ідею запровадження відкритого поіменного голосування та сподівається на налагодження тісної співпраці між органами виконавчої влади і місцевого самоврядування Житомирщини на різних рівнях. При цьому він зазначив, що подібні кроки мають бути запроваджені в усіх місцевих радах. Сидір Кізін додав, що обласне керівництво готове підтримувати ініціативи депутатів та допомагати їм.

Зі свого боку голова обласної ради Віталій Француз додав, що всі депутати є публічними людьми, а відтак їхня діяльність має бути відкритою для тих, хто делегував їм свої повноваження. Саме тому нова процедура голосування зробить народних обранців по-справжньому підзвітними перед виборцями.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Співробітники УБОЗ УМВС ...
Наступна новина: За виготовлення ...

КОМЕНТАРІ