Рівненська область: рятувальники спільно з соцпрацівниками посилюють профілактично-роз’яснювальна роботу серед мешканців житлового сектору

Рівненська область: рятувальники спільно з соцпрацівниками посилюють профілактично-роз’яснювальна роботу серед мешканців житлового сектору

13.03.14 18:18 0 676
З приходом календарної весняної пори року холодний клімат все одно нагадує про себе. І це спонукає населення нашого краю знову використовувати опалювальні прилади, а особливо електронагрівачі, що призводить до значних перевантажень електромережі. Крім того, курці, які замість того, щоб вийти покурити на вулицю часто-густо палять вдома, а ще гірше у ліжку, що не рідко супроводжується нетверезим станом. При цьому всьому громадяни мало звертають увагу на дотримання заходів пожежної безпеки, що в результаті призводить не тільки до великих матеріальних втрат, а й нерідко до загибелі людей.

Тому, щоб не допустити таких трагедій та з метою профілактики негативних явищ, пропаганди здорового способу життя та роз’яснювальної роботи щодо дотримання вимог пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності, фахівцями Головного управління Державної служби надзвичайних ситуацій України у Рівненській області спільно з працівниками соціальних служб Рівненщини, постійно поводиться профілактично-роз’яснювальна робота з мешканцями житлового сектору краю.

В першу чергу здійснюються подвірні обходи обійсть, де проживають соціально незахищені верстви населення: одинокі, престарілі люди, багатодітні родини, неблагополучні сім’ї, котрі, належать до так званої «групи ризику». Адже, як свідчить статистика, саме ці категорії громадян найчастіше стають жертвами пожеж.

Разом з тим, щоб більш дієво вплинути на підсвідомість громадян, Головним управлінням Держслужби з НС постійно виготовляється друкована профілактично-роз’яснювальна та застережлива продукція у вигляді кольорових листівок та пам’яток. Дана література, щоб більш масово охопити в першу чергу категорію так званої «групи ризику», щорічно надається департаменту соціального захисту населення Рівненської ОДА та Рівненському обласному центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді для подальшого розповсюдження працівниками цих служб в житловому секторі серед громадян.

Загалом головна мета рятувальників та соцпрацівників – досягти позитивного результату у справі недопущення випадків пожеж та загибелі людей на них. І саме такий підхід, переконані рятувальники, дає дієвий результат, так як завдяки цьому громадяни замислюються над питанням власної безпеки і роблять необхідні висновки.

Як зазначив перший заступник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Рівненській області полковник служби цивільного захисту Сергій Крук: - «Профілактично-роз’яснювальна робота систематично проводиться у всіх населених пунктах області, адже життя людей, а особливо дітей, є найбільшою цінністю, тому мінімізувати кількість пожеж і надзвичайних подій у житловому секторі та зробити життя громадян краю по-справжньому безпечним – є одним із головних завдань рятувальників Рівненщини».

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: Закарпатська область: ...

КОМЕНТАРІ