У Рівненській області послуги центру зайнятості при скороченні штату

У Рівненській області послуги центру зайнятості при скороченні штату

13.03.14 13:21 0 785
* Вже декілька років функціонує у Кузнецовську філія «Арм-Еко Ліфт» ТзОВ «Арм-Еко», працівники якої займаються ремонтом міських ліфтів. Проте зараз у цій організації планується проведення масового вивільнення, інформацію про скорочення 11 працівників подано до Кузнецовського центру зайнятості..

Як превентивний засіб недопущення масового вивільнення 5 березня для працівників цього підприємства було проведено упереджувальну консультацію. Головний спеціаліст-юрисконсульт центру Наталія Хімінець ознайомила присутніх із соціальними гарантіями при вивільненні, детально розповіла про права найманих працівників у відповідності до КЗпП України та інших нормативно-правових актів, основні положення Закону України «Про зайнятість населення» та «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

Начальник відділу активної підтримки безробітних Руслана Ярощук поінформувала учасників заходу про широкий спектр послуг, які надає служба зайнятості, розповіла про порядок реєстрації в центрі зайнятості, розміри та тривалість виплати матеріального забезпечення, можливості працевлаштування за сприяння служби зайнятості, проходження професійного навчання, отримання одноразової виплати допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності тощо.

Працівники підприємства цікавились соціальними гарантіями при вивільненні, наявними вакансіями, на які можуть претендувати, враховуючи кваліфікацію та досвід роботи. Багато запитань, що прозвучали на заході, стосувались порядку реєстрації в центрі зайнятості, прав та обов’язків зареєстрованих безробітних, умов призначення матеріального забезпечення, можливостей професійної підготовки та перепідготовки.

Вивільнювані працівники отримали ґрунтовні відповіді на всі запитання, які їх цікавили.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ