МЗС передає Росії ноту через визнання декларації про «незалежність» Криму

МЗС передає Росії ноту через визнання декларації про «незалежність» Криму

13.03.14 18:47 0 774
Міністерство закордонних справ викликало тимчасового повірника у справах Росії в Україні Андрія Воробйова, щоб передати йому ноту з приводу заяви МЗС Росії про визнання законною так званої «декларації про незалежність Автономної республіки Крим та міста Севастополя». Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У ноті повторено основні пункти оголошеної вчора заяви Києва з протестом проти такого визнання.

Серед іншого, в ньому звернено увагу на подвійні стандарти, до яких вдається Росія у ставленні до односторонніх проголошень «незалежності». Москва, заявляючи про визнання заяви Криму, посилається на консультативний висновок Міжнародного суду 2010 року, який не виявив порушень міжнародного права в ситуації з відокремленням Косова від Сербії. На думку ж Києва, Росія, не визнаючи незалежності Косова, тим самим втратила право посилатися на цей висновок.

Відкрите ігнорування або вибіркове застосування норм міжнародного права може мати непередбачувані наслідки для існуючої системи загальноприйнятних правил міжнародної взаємодії, наголошено в ноті.

Учора Міністерство закордонних справ Росії заявляло, що вважає «абсолютно законним» рішення Верховної ради Криму проголосити «незалежність» півострова. Росія «повністю поважатиме результати вільного волевиявлення народів Криму в перебігу референдуму», мовилося в повідомленні.

У Криму Верховна рада автономії вчора вирішила «проголосити незалежність» півострова від України й назвати себе окремою державою з тим, щоб після референдуму 16 березня відразу втратити цю «незалежність» і вступити до Росії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Львівщині студентка ...
Наступна новина: МВФ хоче допомогти Україні ...

КОМЕНТАРІ