Зниклих в Абхазії журналістів «1 + 1» депортували до Росії – телеканал

Зниклих в Абхазії журналістів «1 + 1» депортували до Росії – телеканал

13.03.14 18:02 0 753
Знімальну групу «Телевізійної служби новин» телеканалу «1 + 1», яка зникла в середу на території Абхазії, депортували з цього сепаратистського регіону Грузії до Росії, повідомив у ніч на четвер керівник ТСН Сергій Попов. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Кореспондента Наталку Пісню і оператора Сергія Кисельова депортували після багатогодинного допиту, і тепер вони готуються ближчим часом вирушити до України, цитує слова керівника ТСН інтернет-видання «Телекритика».

Раніше в середу в ТСН повідомляли, що зв’язок із журналістами зник у той час, як вони перебували в Абхазії, зупинившись в одному з місцевих готелів. За тим повідомленням із посиланням на самих журналістів, адміністрація готелю, де вони зупинилися, попросила їх нікуди не відлучатися, бо з ними хочуть поговорити працівники місцевих структур служб безпеки. Після цього знімальну групу «1 + 1» повезли на допит у невідомому напрямку.

Раніше в середу затримували ще одну знімальну групу ТСН «1 + 1», яка намагалася дістатися до іншого сепаратистського регіону Грузії, Південної Осетії. Редактора Ганну Боку і оператора Павла Бондаренка затримала більш як на п’ять годин поліція в сусідній Північній Осетії на Північному Кавказі в Росії, заявивши, що йдеться про «профілактику». Як повідомила Ганна Бока телефоном Радіо Свобода, у відділку поліції журналістам пояснили, що є вказівка перепиняти всіх українців через становище в Україні.

Наразі не відомо, чи мали журналісти обох груп дозволи відвідувати сепаратистські регіони від влади Грузії.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Чернігові проведено ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ