Охоронні фірми Хмельниччини готові надавати допомогу правоохоронцям у забезпеченні громадського порядку

Охоронні фірми Хмельниччини готові надавати допомогу правоохоронцям у забезпеченні громадського порядку

13.03.14 17:47 0 709
В УМВС України в Хмельницькій області відбувся «круглий стіл», під час якого обговорили питання взаємодії правоохоронців із приватними охоронними структурами в напрямку забезпечення громадського порядку в області.

Питання громадської безпеки та охорони громадського порядку завжди було пріоритетним в роботі органів внутрішніх справ, а останнім часом воно набрало ще більшої ваги. Та, на жаль, у міліції не завжди вистачає людських і матеріальних ресурсів для оперативного реагування на усі правопорушення, які відбуваються в місті та області, в тому числі і для проведення ефективної профілактичної роботи.

Одним із виходів із такого скрутного становища керівництво УМВС України в Хмельницькій області вбачає у налагодженні співпраці з приватними охоронними структурами та залучення їх до забезпечення правопорядку на вулицях міст і сіл області. З цією метою в Управлінні відбувся «круглий стіл», в якому взяли участь правоохоронці та керівники охоронних фірм.

Начальник управління громадської безпеки УМВС України в Хмельницькій області Сергій Панчішко зазначив, що на в області зареєстровано близько 80 охоронних структур, 15-20 із яких активно функціонують, мають великі штати, забезпечені необхідною технікою та автотранспортом. У таких фірмах працюють кваліфіковані кадри, у більшості з яких за плечима досвід роботи у правоохоронних органах. Тож Управління ставить за мету залучення якомога більшої кількості цих структур до охорони громадського порядку.

Але яким чином організувати цю роботу, щоб охоронники забезпечували громадський порядок на законних підставах? І власники фірм, і правоохоронці вихід із цієї ситуації вбачають у створенні на базі охоронних фірм громадських формувань.

Позитивний досвід у цьому напрямку вже є. Так, директор охоронної фірми «Стражнік» Володимир Флінтюк розповідає, що громадське формування на базі його фірми діє вже близько 8 років. Його співробітники регулярно заступають на охорону громадського порядку у найбільших містах області — Хмельницьку, Кам’янці-Подільському та Шепетівці.

В УМВС пообіцяли надати консультативну допомогу тим керівникам, які забажають створити на базі своїх фірм громадські формування. А детальний механізм співпраці буде вироблено в ході наступних зустрічей та консультацій.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У голови Львівської ОДА ...
Наступна новина: На Тернопіллі ліквідовано ...

КОМЕНТАРІ