На Житомирщині дільничний інспектор та громадські активісти врятували з пожежі родину

На Житомирщині дільничний інспектор та громадські активісти врятували з пожежі родину

13.03.14 16:11 0 633
Під час нічного патрулювання Черняхова члени спільного наряду міліції та громадськості, вчасно помітивши пожежу в будинку, зуміли запобігти загибелі шістьох людей.

Близько другої години ночі патрульні помітили на одній з вулиць селища відблиски велетенського вогнища та густий дим. Кинувшись до місця події, правоохоронці побачили, що палає приватний будинок.

- Вогнем було охоплено половину будівлі та повністю горів дах, - розповідає дільничний інспектор Черняхівського РВ міліції Юрій Гаврилаш. – Ми разом з громадськими активістами кинулися стукати у вікна, намагаючись розбудити господарів, але ніхто не відгукнувся. Вирішили вибивати вхідні двері.

Лише від відчайдушних зусиль патрульних люди у будинку прокинулися, хоча, зважаючи на пізню пору, й не відразу зрозуміли, що відбувається. Про те, що їхня оселя горить, дізналися від несподіваних гостей-рятувальників.

- Цього вечора у нас залишилися ночувати родичі, тому що наступного дня мав відбутися похорон мого старшого сина, - пригадує господар будинку Володимир Іванович. – Допізна усі разом готували усе необхідне, потім лягли спати. Уночі прокинулися від шуму, грюкоту, але ніхто одразу не зрозумів, що відбувається. Спасибі, добрі люди врятували.

Правоохоронці разом з погорільцями стали виносити з будівлі документи та цінні речі. Пожежні, які прибули за викликом міліції, загасили полум’я. Вогонь повністю знищив господарську прибудову та дах будинку. Причини пожежі встановлюють експерти.

- Щодня спільні патрульні наряди забезпечують охорону громадського порядку та безпеку громадян на вулицях найбільших населених пунктів нашого району, - повідомив начальник Черняхівського райвідділу міліції Ігор Скидан. – Цієї ночі вони, без перебільшення, врятували цілу родину. Якби не їх пильність, пожежа могла б закінчитися трагічно.

За словами керівника райвідділу, усіх членів спільного патруля буде заохочено.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ