У Житомирі правоохоронці викрили тютюновий фальсифікат на 30 тисяч гривень

У Житомирі правоохоронці викрили тютюновий фальсифікат на 30 тисяч гривень

13.03.14 19:44 0 684
Під час проведення процесуальних заходів оперативники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю на одній з торгівельних точок вилучили майже 3,5 тисячі пачок цигарок різних марок з ознаками фальсифікату. За даним фактом розпочато кримінальне провадження.

На території Житомирщини тривають заходи щодо виявлення кримінальних правопорушень у сфері обігу підакцизних товарів. Днями в ході перевірки на одному з ринків обласного центру оперативники УДСБЕЗ обласного УМВС виявили кіоск, що займався реалізацією тютюнових виробів з явними ознаками фальсифікованої продукції тютюну.

– Навіть за зовнішніми ознаками можна було зрозуміти, що підакцизні тютюнові вироби фальсифіковані, - коментує начальник УДСБЕЗ УМВС Житомирщини Юрій Крошко. – Написи маркувань на пачках цигарок не відповідали стандартам, як і самі акцизні марки.

Відтак з торгівельної точки було вилучено близько 3,5 тисяч пачок цигарок на загальну суму близько 30 тисяч гривень. Усе вилучене направлено на експертне дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС.

Інформація про подію внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань з попередньою правовою кваліфікацією – ст.204 Кримінального кодексу України (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів). Наразі встановлено, що реалізацією фальсифікованих тютюнових виробів займалася жителька Житомирського району. У рамках досудового розслідування правоохоронці з’ясовують джерело надходження фальсифікату.

Відповідно до чинного законодавства подібні дії караються накладенням значних штрафних санкцій з конфіскацією незаконної продукції.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Правоохоронці розшукують ...

КОМЕНТАРІ