МВФ хоче допомогти Україні прийти до стабільності й добробуту – керівник

МВФ хоче допомогти Україні прийти до стабільності й добробуту – керівник

13.03.14 18:47 0 718
Міжнародний валютний фонд прагне допомогти Україні на її шляху до економічної стабільності й добробуту, заявила в середу директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард після зустрічі з прем’єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Вашингтоні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За її словами, вони провели продуктивну дискусію щодо заходів, необхідних для повернення України на шлях міцного економічного управління і сталого зростання з одночасним захистом соціально вразливих верств.

Крім того, в МВФ відзначили добрий поступ у перебігу роботи в Києві місії фонду, яка працює там від 4 березня.

Після завершення оцінки економічного становища України місія подасть рекомендації керівництву МВФ, яке разом із виконавчою радою фонду розроблятиме подальший курс дій, мовиться в заяві.

У вівторок міністр фінансів Олександр Шлапак заявляв, що інтенсивні переговори з місією Міжнародного валютного фонду, а також робота уряду щодо скорочення державних видатків дають змогу очікувати надходження першого траншу коштів у рамках програми співпраці з фондом уже у квітні.

В МВФ днями заявляли, що були вражені рішучістю нового керівництва України, його почуттям відповідальності та налаштованістю на проведення економічних реформ і забезпечення прозорості.

Арсеній Яценюк заявляв раніше, що його уряд виконає всі вимоги Міжнародного валютного фонду для отримання позики – за його словами, «з тієї простої причини, що в нас немає іншого вибору». Уряд України оцінює бажаний обсяг програми фінансової допомоги від МВФ щонайменше в 15 мільярдів доларів.

Європейський союз і США заявляли, що підтримають багатосторонню програму допомоги Україні з участю низки країн і їхніх об’єднань, а також міжнародних фінансових інституцій, у першу чергу МВФ.

Арсеній Яценюк у середу й четвер перебуває з візитом у США на запрошення президента Барака Обами.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: МЗС передає Росії ноту ...
Наступна новина: На Волині тривають ...

КОМЕНТАРІ