На Хмельниччині радикальні підходи у боротьбі з корупцією на шляху спрощення ведення бізнесу

На Хмельниччині радикальні підходи у боротьбі з корупцією на шляху спрощення ведення бізнесу

14.03.14 09:38 0 639
За ініціативи Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України відбувся телеміст представників великого, середнього та малого бізнесу. Даний телеміст відбувся в рамках підготовки до проведення загальнонаціонального Форуму українського бізнесу, який запланований на 20 березня. в ефір вийшли окрім Києва ще 4 регіони: Донецьк, Запоріжжя, Луцьк та Хмельницький.

Активними учасниками заходу проявили себе Рада підприємців при Хмельницькій облдержадміністрації на чолі з Наталією Бєляковою та представництво обласної адміністрації, як виконавчої гілки влади, на чолі з заступником голови ОДА Леонідом Гуралем.

Першочерговим у центрі обговорення постало питання розроблення радикальних підходів у боротьбі з корупцією. Так в ході діалогу були напрацьовані та отримали підтримку всіх учасників телемосту шляхи подолання цього ганебного явища. Пропонується провести атестацію державних службовців з приводу відповідності їх професійних і моральних якостей займаній посаді. Як механізм викорінення корупції пропонується створити підприємцями спеціальний благодійний фонд для проведення аудиту чиновників, зокрема в ракурсі співставлення їх реальних статків, з тими які вказані у декларації про доходи. Як зазначив Леонід Гураль: «Наразі контроль громадськості за діяльністю влади та конкретно будь-якого державного службовця вийшов на якісно новий рівень. Тому систематичність такого контролю у подальшому є складовою успіху і дієвості перетворень»

Запорукою полегшення функціонування бізнесу є діяльність всіх контролюючих та дозвільних органів у межах правового поля. «Якщо довідка чи дозвіл законом передбачені до видачі, наприклад протягом тижня, то саме у цей період вони повинні бути видані у разі відповідності всіх документів» – наголосив Леонід Андрійович. Учасники телемосту закликали підприємців свідомо віднестися до сплати податків у такий важкий для держави період, щоб підтримати людей, які чекають на виплати з державного бюджету.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ