Педагоги-натуралісти Хмельниччини примножують здобутки і розвивають творчий потенціал профільної позашкільної освіти

Педагоги-натуралісти Хмельниччини примножують здобутки і розвивають творчий потенціал профільної позашкільної освіти

14.03.14 12:49 0 628
Підбито підсумки щорічних заочних позашкільних педагогічних читань-виставки видавничої продукції з питань позашкільної еколого-натуралістичної освіти. Вони впродовж минулого року проводились Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді Міністерства освіти і науки України молоді спільно з Національною академією педагогічних наук України та Всеукраїнською асоціацією педагогів-позашкільників «Фактор». Свої роботи на цей Всеукраїнський захід представили педагоги з 18 областей України. Вчителі Хмельниччини у різних номінаціях посіли лідируючі місця.

Захід проводився з метою підвищення якості позашкільної освіти, поліпшення її науково-методичного забезпечення, розвитку творчого потенціалу педагогів, поширення передового педагогічного досвіду. Проведення подібних читань-виставок стало важливою складовою навчально-методичного і науково-методичного забезпечення навчально-виховного процесу в профільних позашкільних закладах, що сприяє створенню загальнонаціонального банку методичних матеріалів з організації екологічної освіти і виховання учнівської молоді, підвищенню ефективності та якості дослідницької роботи з учнями, підтримці творчо працюючих педагогів.

На виставці представлялись матеріали від педагогів з різних типів позашкільних навчальних закладів України: профільних, комплексних, зокрема, центрів еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді, станцій юних натуралістів, палаців і будинків дитячої та юнацької творчості, творчих та трудових учнівських об'єднань на базі загальноосвітніх навчальних закладів.

В рамках Позашкільних педагогічних читань-виставки проводився конкурс видавничої продукції за номінаціями: «Позашкільний навчальний заклад і регіон: енергія інноваційної взаємодії», «Модернізація змісту позашкільної освіти», «Інновації у формуванні фахових компетенцій педагогів», «Механізм інтеграції освіти і науки у позашкільному навчальному закладі», «Науково-популярні видання для дітей та юнацтва», «Реклама досягнень позашкільного навчального закладу».

На розгляд журі заходу було представлено 175 робіт педагогів з 18 областей України.

На підставі рішення журі конкурсу видавничої продукції Грамотою організаторів заходу за І місце у номінації «Модернізація змісту позашкільної освіти» нагороджена Ірина Чумак, керівник гуртків Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді за роботи «Мешканці акваріума та догляд за ними» (методичні рекомендації) та «Підводний сад» (проект).

ІІІ місце у цій номінації посіли керівники гуртків Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Олена Коленчук ( «Навчальні програми з позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму») ; Аліна Марховська («На допомогу керівникам гуртків еколого-натуралістичного напряму» (методичні рекомендації); Альона Ковальчук (навчальна програма з позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму «Юні орнітологи»); Тетяна Дацюк (навчальна програма «За гуманне ставлення до тварин»), а також Світлана Савечко, керівник гуртка «Юні квітникарі» Волочиського районного Будинку дитячої та юнацької творчості, учитель біології Купільської ЗОШ І-ІІІ ступенів Волочиського району за роботу «Методичні рекомендації керівникам гуртка «Юні квітникарі».

Грамотою за І місце у номінації «Науково-популярні видання для дітей та юнацтва» нагороджено колектив педагогів - авторів довідника «Заповідні перлини Чемеровеччини»:

- Людмилу Кобильник, вчителя біології Черчецької ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Раїсу Антоняк, вчителя біології Зарічанської ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Євгену Король, вчителя біології Криківської ЗОШ І-ІІ ступенів;

- Наталію Мельничук, вчителя біології Бережанської ЗОШ І-ІІ ступенів;

- Тимофія Харкавого, вчителя біології Завадівської ЗОШ І-ІІ ступенів;

- Тетяну Швець, вчителя біології Вишнівчицької ЗОШ І-ІІІ ступенів;

- Нілу Лучкову, вчителя біології Чемеровецького НВК № 1.

Грамотою за І місце у номінації «Реклама досягнень позашкільного навчального закладу» нагороджено директора Шепетівського міського центру еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді Тетяну Манійчук та її заступника з навчально-виховної роботи Олену Філюк за посібник «Розвиток соціально-психологічної системи екологічного виховання в умовах позашкільного навчального закладу еколого-натуралістичного напряму».

ІІ місце у цій же номінації зайняла також педагог цього закладу Ольга Бєляєва за буклет «Шість золотих правил».

За матеріалами заходу буде створено відповідний каталог і розміщено на сайті Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Міністерства освіти і науки України.

Проведення Позашкільних педагогічних читань-виставки видавничої продукції з питань позашкільної освіти еколого-натуралістичного напряму також заплановано у цьому році.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ