Медиків України закликають об’єднатися, щоб зберегти цілісність країни

Медиків України закликають об’єднатися, щоб зберегти цілісність країни

14.03.14 12:35 0 614
Президія та правління Асоціації кардіологів України закликає усіх медиків консолідуватися, щоб не допустити розколу нашої Батьківщини і започаткувати громадський рух «Медична спільнота – за цілісність та суверенність України».

Про це повідомили у прес-службі Департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА.

«Ми члени президії та правління Асоціації кардіологів України, як і всі патріотично налаштовані громадяни нашої держави, глибоко стурбовані інспірованими спробами поставити нині під питання територіальний устрій та цілісність нашої Батьківщини, розколоти та протиставити громадян за ознаками їх мови, національності, регіону проживання, політичними уподобаннями. Такі спроби ми розглядаємо як безвідповідальні – з огляду на непередбаченість їх наслідків, і як аморальні – зважаючи на те, що вони здійснюються саме за участі протистояння громадян та залучення силових структур», – йдеться у зверненні.

В асоціації наголошують, що «проблеми України повинні вирішуватися політичним врегулюванням і постійним пошуком компромісу у вирішенні найважливіших спірних питань (в т.ч. про статус мов), але ніяк не за допомогою залучення військ іншої держави».

« наші вчені і вся медична громадськість продовжують розвивати і поглиблювати культурні зв’язки між народами України і Росії, беручи участь у конференціях, обговорюючи з російськими колегами актуальні наукові проблеми, обмінюючись публікаціями. Ніколи у нас не виникало непорозуміння з приводу мови, віросповідання або культури. Мова науки і освіти – це мова співпраці і взаєморозуміння», – підкреслюють кардіологи.

«Ми, медики, в силу своєї професії, чітко усвідомлюємо гуманітарні наслідки дезінтеграційних процесів у нашій державі, ризик яких, на жаль, наразі ще не минув. Найнебезпечнішим з них, безперечно, є можливість пролиття людської крові внаслідок відкритих протистоянь, втрати людського здоров’я та життя, цінність якого ми, медики, усвідомлюємо, особливо гостро. Варто додати, що можливі дезінтегративні процеси в нашій державі можуть супроводжуватись надзвичайно високим ризиком економічного колапсу, в умовах якого буде дуже важко зберегти бодай-яку систему надання медичної допомоги, не кажучи вже про можливість її покращення», – йдеться у зверенні.

Президія та правління Асоціації кардіологів звертається до всіх медичних працівників України – лікарів усіх спеціальностей, медичних сестер та фельдшерів, викладачів медичних навчальних закладів, медиків-науковців – із закликом консолідуватися на платформі недопущення розколу нашої Батьківщини, зайняти усвідомлену патріотичну позицію та докласти усіх зусиль до приєднання інших своїх колег до неї.

«Ми переконані – іншого шляху в нас немає, оскільки інший шлях – це шлях в нікуди.

Ми пропонуємо започаткувати громадський рух «Медична спільнота – за цілісність та суверенність України» та закликаємо долучитися до нього усіх тих вітчизняних медиків, які поділяють нашу позицію. Реальним вкладом в цю справу є не тільки наша сумлінна праця, але й активна громадська позиція та цілеспрямована діяльність на збереження цілісності і суверенітету нашої держави. Маємо переконання, що Ваша підтримка у створенні нашого руху стане цеглиною у святій справі збереження нашої єдиної соборної України», – йдеться у зверненні.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: У Тернополі капітально ...

КОМЕНТАРІ