На місці, де Шевченко малював Києво-Печерську лавру, буде пам’ятний знак

На місці, де Шевченко малював Києво-Печерську лавру, буде пам’ятний знак

14.03.14 10:45 0 645
Встановлення пам’ятного знаку на території Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» на місці, де Тарас Шевченко робив свої відомі малюнки лаври, скоро стане реальністю.

Про це повідомив ініціатор проекту Микола Томенко.

«Незважаючи на те, що попереднє керівництво Міністерства культури не підтримало такий проект, очевидно, вважаючи, що московським керівникам церкви не сподобається, що на території Києво-Печерської лаври пропагується Тарас Шевченко, але реалізація цього проекту стає можливою. Так, на території лаври вже встановлено банер, де є інформація про те, що саме на цьому місці Тарас Шевченко малював лавру», – зазначив Микола Томенко.

Він також повідомив, що Громадський оргкомітет продовжує конкурс на кращий пам’ятний знак.

розглядаються різні варіанти такого пам’ятного знаку, серед яких в результаті громадського обговорення буде обраний переможець. Проект буде реалізовано за кошти меценатів.

Директор Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» Любомир Михайлина та інші представники Громадського комітету вважають, що встановити пам’ятний знак можна буде вже до днів перепоховання Шевченка, до 22 травня, повідомляє «Рідна країна».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: З видання «Лента.ру» ...

КОМЕНТАРІ