П’ятеро поранених на Майдані бійців ВВ полетіли на лікування до Німеччини

П’ятеро поранених на Майдані бійців ВВ полетіли на лікування до Німеччини

14.03.14 09:05 0 703
12 березня п’ятеро військовослужбовців внутрішніх військ, які отримали травми під час масових протистоянь у центрі столиці, відправилися на лікування та реабілітацію до Німеччини.

Про це повідомили у відділі зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації внутрішніх військ МВС України.

поранених службовців транспортують до літака. фото Руслана Музичука

Зранку до Міжнародного аеропорту «Бориспіль» прибув спеціальний літак Бундесверу, аби доставити поранених з Києва до Берліна. Загалом 24 українці, які отримали тяжкі поранення, будуть лікуватися в клініках Німеччини.

Серед військовослужбовців внутрішніх військ – чотири офіцери та один солдат за контрактом з військових частин, дислокованих у різних куточках України, які виконували завдання з охорони громадського порядку.

Як йдеться у повідомленні, у військовослужбовців тяжкі травми, зокрема, вогнепальні поранення. В одного з поранених – «руйнування лівої половини обличчя», у іншого внаслідок вогнепального поранення пошкоджено ліве око. Військові правоохоронці лікуватимуться в німецьких містах Кобленц та Берлін.

поранених службовців транспортують до літака. фото Руслана Музичука

Старший лейтенант Сергій Кірічок, який отримав два вогнепальних поранення в голову та перебував у тяжкому стані, наразі лікуватиметься у клініці «Шаріте».

Нагадаємо, 7 березня на реабілітацію до однієї з ізраїльських клінік відправився начальник медичної служби столичного міліцейського з’єднання, підполковник медичної служби Юрій Білокоз.

поранених службовців транспортують до літака. фото Руслана Музичука

20 лютого, виконуючи завдання з охорони громадського порядку під час масових заходів, він отримав проникаюче вогнепальне поранення грудної клітини та черевної порожнини – куля пошкодила внутрішні органи. Тепер на підполковника Білокоза чекає тривала реабілітація за кордоном. Наразі вирішується питання про лікування бійців ВВ у Швеції та Туреччині.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ