О. Шлапак: Готується новий бюджет, який буде побудований на реалістичній макроекономічній базі

О. Шлапак: Готується новий бюджет, який буде побудований на реалістичній макроекономічній базі

14.03.14 08:55 0 691
Міністр фінансів Олександр Шлапак поінформував журналістів під час круглого столу про стан виконання державного бюджету за підсумками січня-лютого 2014 року. Так, до бюджету надійшло 52,2 млрд. гривень, невиконання розпису становить мінус 5,6 млрд. гривень, в т.ч.:

- по загальному фонду – 90,2% (-5,05 млрд. грн.);

- по спеціальному фонду – 91,8% (-0,54 млрд. грн.).

Олександр Шлапак повідомив, які ж фактори спричинили невиконання розпису у січні-лютому 2014 року. По-перше, це падіння індексу промислової продукції, що стало наслідком зниження на 1,3 млрд. гривень надходжень вітчизняного ПДВ. По-друге, зменшення на 14,7% імпорту товарів.

Чому ж відбувається така ситуація з надходженням до бюджету, Міністр підкреслив, що звичайно, потрібно враховувати стагнацію вітчизняної економіки, спад ділової активності у світі. Однак, за його словами, прийнята велика кількість популістських заходів, які вимагають значного фінансового забезпечення та псевдопатерналізм лягли значним тягарем на бюджет країни, а головне зроблені значні прорахунки в макроекономічній базі.

«Економіка країни не може на забезпечити фінансування видатків бюджету в тому вигляді, в якому вони прийняті. Отже, Уряд готує новий бюджет, який буде побудований на реалістичній макроекономічній базі та відповідатиме реальному стану речей в економіці», - сказав Олександр Шлапак.

«Ми наразі розпочинаємо процес фактичної підготовки нового бюджету країни. Ми пропонуємо міністерствам та відомствам негайно розпочати консультації щодо видаткової частини задля того, щоб прийняти збалансований бюджет з реалістичними макроекономічними показниками», - наголосив Міністр.

Прес-служба Міністерства фінансів
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ