В Луцьку відбувся санітарно-екологічний день з очищення прибережної зони річки Стир

В Луцьку відбувся санітарно-екологічний день з очищення прибережної зони річки Стир

14.03.14 09:43 0 739
Відбувся санітарно-екологічний день з очищення прибережної зони річки Стир в районі спортивного комплексу «Спартак». В акції взяли участь понад 100 осіб з НВК «Загальноосвітня школа-інтернат І-ІІІ ступенів правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою», Луцького педагогічного коледжу, КП «Луцький зоопарк», КП «Парки та сквери м. Луцька» та ПП «Ампер3» (директор Олег Бойко).

Радник міського голови з екологічних питань Борис Сорока нагадав, що 22 березня жителі планети відзначатимуть Всесвітній день водних ресурсів, цій даті приурочено акцію.

Він повідомив, що міський голова Микола Романюк дав завдання перевірити стан справ у прибережних, і водоохоронних смугах наших річок Стир, Сапалаївка, Омелянівка, Жидувка. Під час перевірки було виявлено значну кількість порушень природоохоронного та санітарного законодавства. Утворено стихійні сміттєзвалища, повалені сухостійні аварійні дерева безпосередньо в русло річок, а це призводить до їх замулення, погіршення якості поверхневих вод. В прибережних смугах річок накопилося багато сміття, твердих побутових відходів, все це під час дощів потрапляє у русла річок. «Ми не можемо бути сторонніми спостерігачами цих негативних процесів, не повинні чекати поки хтось наведе лад у нашому місті. На жаль, великої шкоди малим річкам завдають приватні господарства, які розміщені поблизу водоохоронних зон. Вони перетворюють малі річки у стічні канави.

Ми повинні змінити ставлення людей до річок і водойм. Стан поверхневих вод наших річок – це лице наших мешканців», – переконаний Борис Сорока. Він зауважив, що половина міст України з населенням 100 тисяч мешканців отримують воду за графіком і беруть її з поверхневих водойм річок, озер, ставків. Лучани п’ють воду із артезіанських свердловин, а неефективне використання води зменшує її запаси. І не виключено, що може настати час, коли наші діти будуть споживати на господарські потреби воду із річки Стир, у яку впадають Сапалаївка, Омелянівка, Жидувка і це зобов’язує наводити належний санітарний стан у водоохоронних смугах річок.

До речі, це вже другий санітарний день у березні. Минулого тижня 100 осіб прибирали прибережну зону річки Стир, у районі вулиці Замкової.

Аналогічні санітарні дні будуть відбуватися, щоб очистити від сміття та повалених дерев водоохоронні смуги річок Сапалаївка, Омелянівка, Жидувка. Борос Сорока просить лучан не бути байдужими, запрошує долучитися до участі у природоохоронних акціях усіх працівників установ, організацій та мешканців приватного сектору, який знаходиться поруч з прибережною зоною.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Євромайдан SOS розшукує ...

КОМЕНТАРІ