Львівщина: щодо забезпеченості товаровиробників  області фінансовими ресурсами на комплекс  весняно- польових робіт

Львівщина: щодо забезпеченості товаровиробників області фінансовими ресурсами на комплекс весняно- польових робіт

14.03.14 13:40 0 659
Щороку сільгосптоваровиробники збільшують витрати коштів на проведення весняно-польових робіт. Так, у поточному році планові витрати коштів для проведення весняно-польових робіт на 1 га ріллі становлять біля 2,0 тис. грн., що на 6 % більше, у порівнянні з 2013 роком. Розрахункова потреба сільськогосподарських підприємств в коштах для проведення комплексу весняно-польових робіт становить 621,4 млн.

Із загальної потреби в коштах власними ресурсами підприємства забезпечені на 525,5 млн.грн.(85%). Тобто прямий дефіцит власних коштів складає 95,9 млн.грн. Дефіцит планується покрити за рахунок запозичених коштів, в тому числі за рахунок залучення банківських кредитів в обсязі 77,4 млн. грн. та комерційних кредитів 12,7 млн. гривень. З метою сприяння товаровиробникам департаментом сформовано перелік банківських установ та їх програм, які пропонують сільськогосподарським підприємствам кредитні ресурси (з пропозиціями банків можна ознайомитись на сторінці департаменту «Програми»).

Також джерелом покриття дефіциту власних коштів для сільгосптоваровиробників є укладання форвардних контрактів з Державною продовольчо-зерновою корпорацією України та Аграрним фондом шляхом одержання попередньої оплати за ними. Об’єктом закупівель виступає зерно пшениці 2-4 класів, жита 1-3 класів та ячменю 3 класу врожаю 2014 року.

Загальний обсяг закупівель по Україні становитиме 1,2 млн. тонн зерна.

Мінімальна запропована партія зерна для:

- пшениці - не менше 100 тонн,

- жита – не менше 50 тонн,

- ячменю – не менше 100 тонн.

З переліком документів для укладення договору поставки зерна врожаю 2014 року можна ознайомитись на сайті Аграрного фонду (E-mail: af .gov.ua).

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: 22 слухачі ...

КОМЕНТАРІ