Шевченкіана Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові мандрує Львівщиною

Шевченкіана Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові мандрує Львівщиною

14.03.14 16:41 0 646
З нагоди 200-річчя від дня народження Т. Шевченка пересувна виставка «Шевченкіана Державного меморіального музею Михайла Грушевського у Львові» розпочала свою мандрівку різнопрофільними установами Львівщини.

За інформацією департаменту з питань культури, національностей та релігій ОДА, експонати Шевченкіани мали змогу побачити відвідувачі під час святкувань Ювілею Великого Кобзаря у м. Яворові, м. Дрогобичі у Дрогобицькому державному педагогічному університеті ім. І. Франка. Відкриття також відбулися у Львівській обласній науково-педагогічній бібліотеці, низці навчальних закладів м. Львова та наукових установ.

Серед матеріалів, які можна побачити на виставці – унікальні видання творів Шевченка, датовані кінцем ХІХ ст., а також дослідження біографії та творчості Українського Генія відомими науковцями, нотографія поч. ХХ ст., музика таких метрів як М. Вербицького, М. Лисенка, Б. Вахнянина та Я. Ярославенка на вірші Тараса Григоровича. А окраса виставки — черкаські рушники поч. ХХ ст. надбані працівниками музею під час наукової експедиції. Кожен стіжок на полотні цих рушників розповідає нам історію того благословенного краю, що подарував нам Кобзаря. Також на виставці презентується каталог «Шевченкіани» музею, виданий до відзначення ювілею.

Виставка, присвячена Тарасу Шевченку настільки зацікавила громадськість, що прохання про її презентацію поза стінами музею надходять і надалі.

Незабаром виставка експонуватиметься у бібліотеці ДУ «Інститут патології крові та трансфузійної медицини НАМН України» (17 березня) та Львівському державному університеті фізичної культури (18 березня).

Зазначимо, що за 15 років Державним меморіальним музеєм Михайла Грушевського у Львові зібрано оригінальну Шевченкіану. Скарби, які зараз належать до колекції музею займають одне з чільних місць у його фондах.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У лучанина, котрий ...
Наступна новина: В Чернігівській області ...

КОМЕНТАРІ