Львівщина: «Для запобігання пожеж потрібно підвищувати екологічну свідомість громадян», – О.Титаренко

Львівщина: «Для запобігання пожеж потрібно підвищувати екологічну свідомість громадян», – О.Титаренко

14.03.14 18:11 0 723
13 березня, відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням заступника голови комісії, директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації Олексія Титаренка.

Під час засідання розглянули питання щодо посилення протипожежного захисту об’єктів, населених пунктів, лісів, торфовищ та сільгоспугідь у весняно-літній пожежонебезпечний період 2014 року, а також готовності до реагування у разі виникнення в екосистемах пожеж і надзвичайних ситуацій.

«З початку березня на території області зафіксовано 38 пожеж; загальною площею вигоріло понад28 га. Ми повинні працювати активно, запобігати пожежам в екосистемах, робити все для того, щоб зменшити їх кількість, попереджати їх та своєчасно реагувати на них. Потрібно підвищувати екологічну свідомість громадян. Завдання стоїть перед усіма, адже уникнувши пожеж – будуть збережені матеріально-технічні ресурси», – зазначив О.Титаренко.

Також члени комісії розглянули питання стану техногенної безпеки на хімічно-небезпечних об’єктах Львівської області та затвердили результати класифікації хімічно-небезпечних об’єктів за ступенями хімічної небезпеки станом на 1 січня 2014 року.

Як зазначалось під час засідання, на території області є 38 хімічно-небезпечних об’єктів різного ступеня хімічної небезпеки.

За результатами засідання вирішили організувати на адміністративних територіях щоденний моніторинг ситуації з питань пожежної небезпеки, до 15 квітня 2014 року встановити шлагбауми на в’їздах на торфовища та інформаційні щити щодо заборони скидання і спалювання сміття.

Окрім цього необхідно, аби керівники хімічно-небезпечних об’єктів усіх форм власності невідкладно створили аварійні бригади (формування) для ліквідації можливих аварійних ситуацій із небезпечними хімічними речовинами.

Також керівники повинні впродовж поточного року забезпечити персонал індивідуальними засобами захисту та обладнати підприємства системами раннього виявлення надзвичайних ситуацій та оповіщення людей у разі їх виникнення.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ