У львівській школі провели показовий День цивільного захисту

У львівській школі провели показовий День цивільного захисту

14.03.14 13:09 0 737
На Львівщині тривають Тижні безпеки життєдіяльності, в рамках яких проходять показові «Дні цивільного захисту» для керівників середніх загальноосвітніх шкіл у районах Львова. 13 березня показові навчання провели у СЗШ № 40 Залізничного району. Захід відбувся за підтримки районного відділу освіти, управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту Львівської міської ради, Львівських міських курсів цивільного захисту та фахівців ДСНС Львівщини.

Розпочали показовий День цивільного захисту у школі із тематичної лінійки «Мета і завдання служби цивільного захисту у школі». Після цього на навчально-методичному семінарі усі керівники навчальних закладів району, спільно із запрошеними гостями, обговорили пріоритетні завдання та цілі цивільного захисту.

Рятувальник Залізничного РВ ГУ ДСНС України у Львівській області Богдан Качмар розповів присутнім про ситуацію у районі стосовно небезпечних події та навів приклади за останній рік. У своєму виступі він наголосив на проблематиці масових пожеж у екосистемах, кількість яких щодня лише збільшується: «Виникають пожежі сухої трави, першочергово, через людський фактор. Враховуючи теплу погоду, населення проводить господарські роботи на присадибних ділянках, спалює сміття або залишає непогашеним вогнище після відпочинку на природі. Будь-який з таких факторів може спричинити масштабну пожежу, яка на своєму шляху буде нещадно нищити родючі землі, лісові насадження і навіть може перекинутися на житлові масиви, зруйнувати лінії електропередач тощо. Велике прохання до вас, як керівників та педагогів, донести дітям небезпеку пожеж у екосистемах, та обговорити з ними правила безпечного використання відкритого вогню на природі».

Учні школи активно готувалися до Дня цивільного захисту, і продемонстрували це під час проведення занять у навчальних класах. Із учнями 4-х класів провели пізнавальну гру-інтерв’ю, у якій частина школярів були експертами з питань різноманітних надзвичайних ситуацій, а інша – журналістами, які проводили своє розслідування. Діти підійшли до виконання свої завдань із відповідальністю та показали неабияку ерудованість. Для семикласників провели вікторину на тему «Бережіться вогню». Тут школярі проявили свої знання з основних правил пожежної безпеки, які вміло поєднали із кмітливістю та уважністю.

Паралельно із навчальними уроками, гостям продемонстрували виставу, яка відобразила найбільшу катастрофу сучасного світу – « Чорнобиль – трагедія людства». Юні таланти, завдяки майстерній акторській грі, передали емоційність та трагізм небезпечної події, яка залишила свій слід на історії всього людства.

Окрім навчальних уроків, керівників навчальних закладів ознайомили із роботою пункту радіаційного та хімічного захисту. У випадку виникнення небезпечної ситуації, кожен з учнів отримує засоби індивідуального захисту, якими повинен вміти користуватися. Власне з цією метою і розгорнули такий тренувальний пункт у школі.

Звичайно ж школярі можуть похизуватися не лише ерудицією, але й хорошим рівнем фізичного розвитку. У військово-спортивній естафеті дітлахи поєднали свої знання та вміння з цивільної оборони із спортивним азартом. Під час конкурсів діти надавали допомогу потерпілим та змагалися у швидкості проходження смуги із перешкодами.

Вже за традицією, завершилися навчання сигналом «Увага всім» та загальношкільною евакуацією. На вулиці школярів чекав сюрприз – там їх чекали справжні рятувальники. Вони показали дітлахам можливості аварійно-рятувальної техніки, спецобладнання та ліквідували умовну пожежу. Учні із захопленням «ловили» кожне слово рятувальників. На завершення Дня цивільного захисту, усі бажаючі мали можливість зробити пам’ятне фото у пожежній касці чи рятувальному автомобілі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Луцьку для надання ...

КОМЕНТАРІ