Молодь Житомирщини звертається до всієї України та світової спільноти

Молодь Житомирщини звертається до всієї України та світової спільноти

14.03.14 08:41 0 700
13 березня у приміщенні Житомирського національного агроекологічного університету студенти різних навчальних закладів зібралися на загальноміський студентський круглий стіл. Тема зустрічі - позиція українського студентства та молоді в сучасних геополітичних обставинах.

До активного студентства приєдналося й старше покоління: начальник Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова Державного університету телекомунікацій, генерал-майор Юрій Даник та голова Федерації профспілок Житомирської області Неля Паламарчук. Модератором круглого столу був політолог, громадський діяч, голова громадської «Житомирська агенція регіонального розвитку» Олег Данилейко.

Юрій Григорович розповів, що рада ректорів вищих навчальних закладів Житомирської області в свою чергу вже підготувала та надіслала звернення до Міністерства освіти і науки України з проханням максимально поширити інформацію про те, що український народ проти війни, а наша держава – єдина. Адже над країною нависла реальна загроза можливої війни. За словами Юрія Даника, на території Кримського півострова проводиться масштабна інформаційна політика, котра не дає можливості просочитися жодним зернам правди з центральної та західної України.

Студенти працювали над текстом звернення до всіх своїх колег, професорсько-викладацького складу вищих навчальних закладів України та небайдужих громадян із проханням допомогти побороти інформаційну блокаду, розповісти всьому світові, що українська нація єдина. Це звернення буде перекладено на різні мови і через соціальні мережі розповсюджено серед молоді всіх країн світу. Адже в кожного є друзі, родичі чи знайомі, котрі навчаються чи працюють за кордоном. важливо підтримувати з ними зв\'язок, розповідати правду про події в Україні і просити інформувати про це світову спільноту.

Крім того, студентство Житомирщини вирішило ініціювати загальнонаціональну акцію, котра вкотре зверне увагу громадськості на те, що українці прагнуть мирного життя, виступають проти війни, висловлюють свою підтримку та готовність допомогти співвітчизникам з Криму. Акція запланована на 19 березня. За детальнішою інформацією про час та формат її проведення слідкуйте за повідомленнями у ЗМІ.

Житомирські студенти завжди вирізнялися активною громадянською позицією та небайдужістю до суспільно-політичних подій. З метою недопущення розвитку можливої війни на території нашої країни 14 березня о 15.00 у Житомирі на майдані С.П. Корольова відбудеться флеш-моб «За мир».

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ