В Чернігівській області звернення до громадян щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території Автономної Республіки Крим

В Чернігівській області звернення до громадян щодо запобігання виникненню надзвичайних ситуацій на території Автономної Республіки Крим

14.03.14 16:49 0 664
У зв’язку зі складною ситуацією в країні та, зокрема, в Автономній Республіці Крим, Державна служба України з надзвичайних ситуацій закликає мешканців та гостей Кримського півострова сприяти рятувальникам у недопущенні виникнення надзвичайних ситуацій та подій природного й техногенного характеру, не перешкоджати роботі особового складу пожежно-рятувальної служби під час виконання ним службових обов’язків.

На даний час підрозділи ДСНС України в Автономній Республіці Крим працюють у дуже складних умовах.

Вогнеборці все частіше рятують людські життя та майно під час пожеж у житловому секторі, на виробництві, виїжджають на гасіння масштабних загорянь на відкритих територіях (сухої трави, очерету, пожеж у лісосмугах, уздовж узбіч автошляхів тощо). Тривала суха вітряна погода лише сприяє збільшенню кількості та площі займань.

У зв’язку з ранньою весною, активізацією земельних та будівельних робіт, почастішали випадки виявлення вибухонебезпечних предметів часів минулих війн. Лише протягом 8-10 березня на території України піротехніки вилучили та знешкодили 1 тис. 367 боєприпасів.

Не менш напруженою залишається обстановка з надзвичайними ситуаціями та подіями техногенного характеру, причинами яких нерідко стає людський фактор, зокрема й недбалість.

Водночас, наявні фактори ускладнення несення служби позначаються на роботі особового складу підрозділів ДСНС України в Автономній Республіці Крим, так само, як і на роботі інших відомств. Але, не зважаючи на складність політичної та економічної ситуації, рятувальники не можуть послабити позиції несення служби. Адже від їхньої роботи – оперативності, професійності та злагодженості дій – залежать людські життя, здоров’я та добробут.

Тому рятувальники закликають мешканців та гостей півострова, як і всіх громадян України, не допускати виникнення надзвичайних ситуацій та подій на території Автономної Республіки Крим, не перешкоджати роботі підрозділів Служби «101». Пам’ятайте: найдорожче, що має кожен із нас, – це життя і здоров’я, наші та наших дітей.

Державна служба України

з надзвичайних ситуацій
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Шевченкіана Державного ...
Наступна новина: На Тернопіллі визначено ...

КОМЕНТАРІ