У Рівненській області рятувальники роз’яснюють дітям правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності

У Рівненській області рятувальники роз’яснюють дітям правила пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності

14.03.14 16:27 0 684
Дітлахи складають найбільшу групу ризику, а в пошуках цікавого вони найчастіше спричиняють надзвичайні пригоди або ж стають їх жертвами. Виною тому є недостатньо розвинене відчуття загрози у малюків та недостатні знання яким чином потрібно поводити себе, щоб не спричинити лиха. Чим раніше розпочнеться засвоєння дітьми основних правил пожежної, особистої безпеки та безпеки життєдіяльності, тим більш ґрунтовнішими будуть їхні знання, міцнішими навички. Тому попередити та проінформувати дітей про небезпеку, познайомити з першочерговими діями з ліквідації надзвичайної події та правилами порятунку власного здоров’я та життя – пріоритетне завдання працівників Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій області, котрі постійно проводять профілактично-роз’яснювальні зустрічі з дітлахами в загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах області.

Цього разу рятувальники завітали до вихованців 8-ї загальноосвітньої школи міста Рівне. Працівники ДСНС розповіли учням про мужню та героїчну професію рятувальника, в яких умовах доводиться рятувати людські життя, а також наголосили на необхідності дотримання елементарних правил безпечної поведінки в різного роду надзвичайних ситуаціях.

Також з інтересом школярі слухали розповіді фельдшера-рятувальника про правила надання невідкладної медичної допомоги, особливо цікавило дітей, що в першу чергу потрібно робити при укусі змій та різного роду комах. Після цього сапери обласного управління ДСНС на прикладі муляжів продемонстрували різні види боєприпасів, котрі їм досить часто доводиться вилучати із землі. Також піротехніки звернули увагу дітей на необхідність дотримання правил безпечної поведінки у випадку виявлення вибухонебезпечних предметів, щоб уникнути непередбачуваних наслідків.

На завершення зустрічі, школярам продемонстрували відеофільм про героїчну роботу пожежно-рятувальних підрозділів.

Рятувальники рівненського краю переконані, що завдяки проведенню таких профілактичних заходів діти набагато краще закріплять свої теоретичні знання з правил пожежної безпеки та безпеки життєдіяльності і усвідомлять, до яких наслідків може призвести їх порушення.

Задоволені співпрацею з рятувальниками і освітяни, вважаючи таку просвітницьку роботу плідною та продуктивною. Адже проведені заходи підвищують обізнаність дітей та дають змогу зменшити кількість пожеж та надзвичайних пригод за їх участю.

ГУ ДСНС України у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ