ВОЛОДИМИР ХОМКО: У РІВНОМУ ВСЕ СПОКІЙНО…

ВОЛОДИМИР ХОМКО: У РІВНОМУ ВСЕ СПОКІЙНО…

14.03.14 14:12 0 683
За останні три місяці ми настільки звикли до сенсацій та екстрених подій, що почали потроху забувати, що існує інше - буденна праця, від якої залежить нормальне життя простих українців. Кореспондент «Рівне Ракурса» завітав до Рівненського міськвиконкому, в якому не має політичної боротьби, не проходять мітинги та пікети, адже тут працюють задля того, щоб усі мешканці чвертьмільйонного міста могли жити нормальним життям.

Міський голова обласного центру Володимир Хомко розповів про ситуацію в обласному центрі.

- в повному обсязі фінансуються «захищені статті» бюджету. Тобто бюджетники отримують зарплатню в нормальному режимі, є кошти на оплату енергоносіїв, які споживають бюджетні установи. Ритмічно працюють комунальні служби Рівного, тобто ситуація в місті стабільна. Щоправда, наразі ми не отримали жодної гривні на капітальні видатки, без яких утримувати в порядку комунальну сферу досить важко. Є надія, що все-таки заплановані на ці потреби кошти згодом надійдуть на рахунки. Хоча ще й досі наші рахунки знаходяться в Державному казначействі, і ніхто не може гарантувати, що знову не буде проблем з проходженням платежів.

У той же час є надія на зміни у ставленні центральної влади до місцевого самоврядування. Великі надії в цьому аспекті покладаю на нового віце-прем’єра регіональної політики Володимира Гройсмана, у минулому мера Вінниці, який дуже добре знає стан справ у місцевому самоврядуванні. Будемо сподіватися, що наш новий уряд зробить кроки назустріч українському самоврядуванню, яке, маю надію, отримає реальні ресурси для вирішення численних проблем наших громад. Тим більше, що попри всі складності, місцеве самоврядування працює і забезпечує нормальну життєдіяльність міст держави. Якраз це на часі, адже Україна проходить важке випробування на міцність.

Газета "Рівне ракурс", Володимир КОНЄВ

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Житомирщина: в області ...
Наступна новина: Колектив департаменту ...

КОМЕНТАРІ