В Рівному ДРУГУ ЛІТЕРАТУРНУ ПРЕМІЮ УЛАСА САМЧУКА ОТРИМАВ ПЕТРО ВЕЛЕСИК

В Рівному ДРУГУ ЛІТЕРАТУРНУ ПРЕМІЮ УЛАСА САМЧУКА ОТРИМАВ ПЕТРО ВЕЛЕСИК

14.03.14 14:53 0 949
Другу міську літературну премію імені Уласа Самчука вручено у Рівному.

Участь у заході взяли міський голова Рівного Володимир Хомко, заступник міського голови Галина Кульчинська. Переможцем літературної відзнаки став Петро Якович Велесик за книгу «Лови Кажанів».

«Щиро дякую за відзнаку. Мені дуже приємно,як митцю,що моя творчість помічена,що вона потрібна людям. Я щаслива людина», - каже письменник.

Міський голова Рівного Володимир Хомко привітав письменника та побажав здоров’я і подальших успіхів.

«Ми любимо свою державу, цінуємо своїх митців. Писати варто так, щоб відчувався відбиток того, що відбувалося раніше – це талант. Таких книг, як у Петра повинно бути більше», - зазначає Володимир Хомко.

«Петро Велесик є одним з найбільш читаних письменників Рівненщини. На ваших книгах виховувалося багато поколінь. «Лови кажанів» я перечитала від першої до останньої новели. У кожній з новел я бачу щось із свого життя, з життя рідних. До таких книг, як у вас хочеться повертатися», - розповідає член комітету, представник рівненської бібліотеки пані Вікторія.

Новели письменника не залишили байдужими нікого. Віктор Мазаний, як представник Обласної організації спілки українських письменників каже:

- Автор має успіхи не лише на поетичній, а й на прозовій ниві. Має у душі глибокий художній світ. Його твори перекладаються білоруською та російською мовою. Думаю Петро Велесик гідний літературної премії. Бажаю творчих успіхів.

Разом з тим, заступник міського голови Галина Кульчицька наголошує: "Претендувати на премію можуть не лише знані, а й молоді автори, які видали книгу, збірку чи просто опублікували свій твір у журналі чи альманасі. Для того, щоб ваша кандидатура почала розглядатися, варто просто подати документи".

Нагадуємо, що у 2013 році першу премію до дня народження Уласа Самчука отримав рівненський письменник Євген Шморгун, за твори «І пітьма не здолала його» та «Твердь».

ДОВІДКОВО. "Лови кажанів" – це збірка з чотирьох десятків новел. У ній автор поділився з читачем спогадами з власного дитинства. Це видання для письменника є своєрідним проміжним фінішем, адже рівно 20 років тому побачила світ його перша книга.

Про це повідомили у Рівненській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Українські дорожники ...
Наступна новина: Івано-Франківськ за Соборну ...

КОМЕНТАРІ