Управління з питань туризму та курортів Тернопільської ОДА закликає кОлег з чотирьох сусідніх областей долучитися до прибирання берегів Дністра

Управління з питань туризму та курортів Тернопільської ОДА закликає кОлег з чотирьох сусідніх областей долучитися до прибирання берегів Дністра

14.03.14 16:27 0 717
Управління з питань туризму та курортів Тернопільської обласної державної адміністрації виступило ініціатором проведення серії екологічних акцій «Екотолока-2014»: «ЕкоДністер» та «ЕкоЗамок». Ідея проведення знайшла підтримку у широких колах туристичного бізнесу та громадськості області. Акція розпочнеться наприкінці березня та триватиме впродовж року.

Управління спільно з громадськими активістами, представниками туристичних фірм, студентами 12 квітня в рамках Всеукраїнської акції "Зробимо Україну чистою!" проведе акції «ЕкоДністер» та «ЕкоЗамок».

Метою акцій є привернення уваги громадськості до питання забруднення туристичних об’єктів: пам’яток архітектури та природи.

Управління з питань туризму та курортів Тернопільської обласної державної адміністрації просить підтримати та долучитися до акції «ЕкоДністер» структурні підрозділи з питань туризму з чотирьох областей: Львівської, Івано-Франківської, Чернівецької та Хмельницької, а також громадськість та органи влади районів Тернопільщини, територією яких проходять сплави Дністровським каньйоном. Учасники акції планують очистити береги Дністра від сміття, що особливо актуально перед початком туристичного сезону.

Довідково

Екологічна акція «Екотолока» успішно запроваджена управлінням з питань туризму облдержадміністрації у 2012 році. Метою його було привернення уваги громадськості до стану туристичних об’єктів області. Акція складалася з двох етапів Перший етап «ЕкоЗамок» передбачав благоустрій замків, палаців, другий «ЕкоДністер» – природних об’єктів: водоспадів, каньйонів.

Протягом 2012-2013 років з ініціативи управління та підтримки громадських організацій, представників туристичного бізнесу, ЗМІ, студентів було очищено руїни замків: у с.Токи Підволочиського району, с.Залізці Зборівського району, Козацький цвинтар у м. Вишнівець Збаразького району, а також каскад Русилівських водоспадів, урочище Монастирок у Бучацькому районі, берег річки Дністер у с.Коропець Монастириського району.

"Зробимо Україну чистою!" – аполітична та некомерційна громадська ініціатива, в межах Всесвітнього руху «Let's do it!», який спрямований на те, щоб очистити від сміття Планету. До цієї ініціативи вже долучилися більше 90 країн світу.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: У лучанина, котрий ...

КОМЕНТАРІ