Українські дорожники переймають досвід американських колег

Українські дорожники переймають досвід американських колег

14.03.14 14:51 0 672
18 представників провідних підрядних та науково-дослідних підприємств дорожньої галузі з різних країн Європи та Азії, в тому числі й України, протягом 3 тижнів проходитимуть навчання за американською програмою ділових стажувань SABIТ Міністерства торгівлі США «Інфраструктура транспорту: дорожнє будівництво».

Визначені в ході суворого конкурсного відбору українські учасники програми вже встигли відвідати найбільшу в світі міжнародну дорожньо-будівельну виставку “CONEXPO -2014? в м. Лас-Вегасі.

В ході виставкового заходу українські дорожники ознайомилися з новою дорожньо-будівельною технікою та обладнанням провідних компаній світу та взяли участь у семінарах щодо сучасних технологій та матеріалів для будівництва і ремонту автомобільних доріг.

Загалом, головною метою української делегації є вивчення прогресивних методів та принципів ефективного управління дорожніми підприємствами в кризових умовах, а також формування потенційних сфер співпраці з американськими компаніями для виконання спільних наукових досліджень в рамках міжнародних проектів.

Крім того, до кінця програми, 22 березня, учасники планують налагодити ділові партнерські відносини з американськими постачальниками сучасних матеріалів, технологій і техніки та вивчити їх досвід при впровадженні інноваційних технологій в сфері дорожнього будівництва для їх подальшої адаптації в Україні.

Довідка: Програма ділових стажувань SABIТ була розроблена у 1990 році та проводиться за рахунок Міністерства торгівлі США з метою сприяння економічної реструктуризації країн СНД – Вірменії, Азербайджану, Білорусі, Грузії, Казахстану, Киргизстану, Молдови, Росії, Таджикистану, Туркменістану, України та Узбекистану.

Нею передбачено цілу низку професійних заходів, зокрема спеціалізовану галузеву підготовку, а також вивчення концепцій західного менеджменту та принципів функціонування ринкової економіки, таких необхідних для забезпечення економічного розвитку та залучення іноземних інвестицій в країни СНД.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львівщина: міжнародна ...
Наступна новина: В Рівному ДРУГУ ЛІТЕРАТУРНУ ...

КОМЕНТАРІ