Міліцейські патрулі у повному складі вийшли на вулиці Тернополя

Міліцейські патрулі у повному складі вийшли на вулиці Тернополя

14.03.14 11:09 0 748
Урочистий інструктаж правоохоронців та їх громадських помічників, які заступають на нічне патрулювання міста Тернополя, відбувся в Українському домі «Перемога». На патрулювання вулиць міста повернулися наряди внутрішніх військ, державної служби охорони, збільшилась кількість патрулів ДАІ та патрульно-постової служби. Участь у заході взяли керівники обласної та міської міліцій, представники органів місцевого самоврядування та громадські активісти.

Вже тривалий час охорону громадського порядку в обласному центрі забезпечують спільні патрулі правоохоронців та громадських добровольців, з числа представників громадського формування «Охорона порядку», автомайданівців та інших активістів. Як засвідчує практика, така співпраця є доволі ефективною: у Тернополі поменшало вуличних кримінальних правопорушень – грабунків, хуліганств.

На початку інструктажу заступник начальника обласного управління внутрішніх справ Василь Облещук поінформував присутніх про оперативну ситуацію в місті.

- На патрулювання вулиць міста повернулися усі правоохоронці: внутрішні війська, державна служба охорони, співробітники ДАІ, - сказав Василь Корнелійович. - Завдяки активній допомозі громадських добровольців Тернопіль залишається безпечним містом.

Під час інструктажу патрульним роз’яснили як діяти в тій чи іншій ситуації, на що варто звертати увагу під час чергування. Також акцентували на ввічливому та коректному ставленні до громадян.

- Наше завдання – повернути довіру населення до працівників міліції, підняти імідж правоохоронців, - наголосив Василь Облещук. – Якщо ви будете поводити себе тактовно та ввічливо з людьми, тоді буде порозуміння та підтримка.

Відтак присутні перейшли до розподілу маршрутів патрулювання. Щовечора на охорону громадського порядку заступають понад шістдесят правоохоронців та два десятки представників громадського формування «Охорона порядку» та автомайданівці. Помічники правоохоронців з числа громадськості мають при собі іменні посвідчення та носять розпізнавальні пов’язки.

У кожного наряду свій чітко визначений маршрут. Охоронці обходять територію патрулювання, стежать, аби на вулицях міста було спокійно та безпечно. Їх основне завдання – недопущення скоєння адміністративних та кримінальних правопорушень, виявлення торгових точок, які після десятої години вечора торгують спиртним та охорона громадського порядку. Частина патрулів працює пішо до четвертої години ночі, а частина патрулює місто на автомобілях до шостої ранку.

Спільні патрулювання правоохоронців та громадськості допомагають підтримувати належний рівень правопорядку у місті. Керівництво обласної міліції вдячне громадським помічникам за співпрацю.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС України в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ