Дніпропетровські козаки передають до музею амуніцію та документи з Майдану

Дніпропетровські козаки передають до музею амуніцію та документи з Майдану

14.03.14 16:08 0 686
У Дніпропетровському національному історичному музеї імені Яворницького відбулось передання бойових прапорів, захисної амуніції, документів та інших речей 4-ї сотні Самооборони Майдану (Козацький редут). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Серед експонатів, переданих козаками до музею, – щити, палиці, шолом, захисні щитки для рук, шалики, листівки, значки, газети та диски з відеозаписами найбільш значущих подій Майдану тощо.

«Ось стандартний туристичний шолом – він рятував від ударів ґумовою палицею, більше ні від чого він не міг врятувати. Ось ці окуляри витримували потрапляння ґумових куль, ось і все, що вони витримували… Коли набереться достатня кількість експонатів, буде виставка. А поки ці речі будуть у запасниках», – сказав Радіо Свобода один із ініціаторів передання експонатів Олег Черненко.

Особисті речі та документи музейникам принесли козаки, які близько трьох місяців поспіль перебували на Майдані в Києві та підтримували його у Дніпропетровську, зокрема, представники дніпропетровської Самооборони Майдану під керівництвом отамана Сергія Іванченка.

Як розповідають козаки, ще 2 грудня минулого року на козацькій раді було ухвалене рішення про підтримку протесту в Києві – до столиці відбули дніпропетровські козаки на чолі з Владиславом Ладигіним.

Саме ця група після приїзду почала формування адміністративного устрою Самооборони Майдану за традиціями Запорозької Січі.

За словами директора історичного музею Надії Капустіної, надані козаками речі згодом стануть основою експозиції, присвяченої сучасному періодові історії України.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ