На Хмельниччині прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у Нью-Йорку зустрівся з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном

На Хмельниччині прем'єр-міністр Арсеній Яценюк у Нью-Йорку зустрівся з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном

15.03.14 09:48 0 666
У четвер, 13 березня, відразу після засідання Ради Безпеки Організації Об’єднаних Націй у Нью-Йорку Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк зустрівся з Генеральним секретарем ООН Пан Гі Муном.

Генеральний секретар протягом всього часу кризи, яка виникла у зв'язку з військовим втручанням Російської Федерації на територію Криму, особисто приділяє увагу мобілізації зусиль ООН щодо її врегулювання. У тому числі шляхом направлення своїх спеціальних представників в Україну.

Під час зустрічі Прем'єр-міністр України наголосив на тому, що загострення в Криму несе загрозу усій архітектурі підтримання миру та безпеки у світі, що своїми діями РФ підриває принципи та норми, закладені у Статуті ООН.

Разом з тим, наголосив Арсеній Яценюк, все ще існує можливість мирного вирішення.

Українська сторона, послідовно демонструючи свою практичну налаштованість на максимальну співпрацю зі світовим товариством та зокрема з ООН, поінформувала Генерального секретаря про запрошення місії спостерігачів ООН для здійснення моніторингу щодо дотримання прав усіх громадян в регіонах країни, в яких незаконно перебувають іноземні військові підрозділи.

Сторони домовилися щодо продовження підтримання постійного контакту.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів на вихідні. Афіша
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ