Держкомтелерадіо приймає твори на здобуття премії І. Франка

Держкомтелерадіо приймає твори на здобуття премії І. Франка

15.03.14 08:58 0 635
Держкомтелерадіо України оголосив прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності.

Як повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо, на розгляд журі до 1 травня подаються нові оригінальні твори, що сприяють утвердженню історичної пам’яті народу, його національної свідомості та самобутності, спрямовані на державотворення і демократизацію українського суспільства.

Премія присуджується щорічно, до дня народження Івана Франка, 27 серпня у розмірі двох тисяч гривень кожна за рахунок коштів держбюджету.

Лауреатів визначають у чотирьох номінаціях: за кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації, за кращий твір у телевізійній сфері, за кращий твір у радіомовній сфері, за кращу наукову роботу в інформаційній сфері.

Серед вимог конкурсу – твори мають бути оприлюднені у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше як за півроку до їх висунення.

Зазначимо, премію імені Івана Франка в галузі інформаційної діяльності було встановлено Постановою Кабінету Міністрів України від 26 листопада 2003 року за пропозицією Держкомтелерадіо і Національної спілки журналістів, враховуючи внесок видатного письменника у розвиток національної літератури і розбудову української держави.

Минулого року премію у номінації «За кращу публікацію у друкованих засобах масової інформації» було присуджено Данилу Кулиняку за нарис «Благочестя нерушимий блюститель Данило Братковський».

У номінації «За кращий твір у телевізійній сфері» відзначено автора і режисера Іванну Чередниченко (Національна телекомпанія України) за телевізійний проект «Київська старовина. Світ мистецтва».

У номінації «За кращий твір у радіомовній сфері» нагороджено творчу групу Національної радіокомпанії України у складі автора і ведучої Вікторії Наумчук, оператора Тетяни Паламарчук за радіопередачу «Живий голос Василя Стуса».

У номінації «За кращу наукову роботу в інформаційній сфері» відзначено Віктора Шпака за монографію «Розвиток видавничої справи України в 1990-2010 рр.»

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Незалежно від того, хто і ...
Наступна новина: Феодосійські морпехи: ...

КОМЕНТАРІ