В’ятрович: Припиніть називати російську агресію у Донецьку громадянською війною

В’ятрович: Припиніть називати російську агресію у Донецьку громадянською війною

15.03.14 13:43 0 613
Після жахливих подій у Донецьку в соцмережах знову пишуть про громадянську війну. Треба припинити множити російську пропаганду – в Україні немає громадянської війни. Це не українці з різними поглядами на майбутнє вбивають один одного. Маємо боротьбу між тими, хто відстоює існування нашої держави, і тими, хто заперечує її право на це.

Про це на своїй сторінці у Фейсбук пише відомий історик Володимир В’ятрович.

«Після жахливих подій в Донецьку в ФБ знову пишуть про громадянську війну. Друзі, припиніть множити російську пропаганду – в Україні немає громадянської війни. Це не українці з різними поглядами на майбутнє вбивають один одного. Маємо боротьбу між тими, хто відстоює існування нашої держави, і тими, хто заперечує її право на це. При чому особливо агресивних представників другого табору привозять із сусідньої держави, яка вже готова до активних бойових дій проти України», – підкреслив він.

Зі слів історика, реалізовується класична завойовницька стратегія – агресія, інтервенція, анексія, для прикриття якої використовується нібито наявний внутрішній конфлікт.

«Історія 1917-1921 років, коли більшовицька Росія завойовувала Українську Народну Республіку, повторюється. Може тому, що й цю російську агресію в підручниках вже незалежної України довго називали громадянською війною», – пише Володимир В’ятрович.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі внаслідок ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ