Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми щодо небезпеки спалювання сухої трави

Чернівецька область: рятувальники проводять роз’яснювальну роботу з людьми щодо небезпеки спалювання сухої трави

15.03.14 16:39 0 720
З кожним роком із приходом весни та встановленням сухої погоди, на території Чернівецькій області різко збільшується кількість пожеж. В першу чергу, це зумовлюється тим, що громадяни, впорядковуючи свої земельні ділянки, спалюють листя чи суху траву. Так, впродовж останніх 4 діб у Чернівецькій області зафіксовано 8 випадків загорання сухої трави. Саме тому, з метою запобігання виникнення пожеж, пов’язаних із загоранням сухої трави, працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області проводять ряд різноманітних заходів. Зокрема, 12 березня рятувальники у складі рейдових груп, до яких також входять представники органів місцевого самоврядування та соціальних служб, проводили профілактичні рейди у населених пунктах Хотинського району. Рятувальники розповідали людям про небезпеку, пов’язану із спалюванням сухої трави. Громадянам нагадали, що для виникнення таких пожеж достатньо необережно кинутого недопалку чи сірника, або необережного поводження з вогнем при розведенні багаття. А це все може призвести до непоправних наслідків: знищення будівель, матеріальних цінностей та травмування людей, оскільки на відкритій території в безвітряну погоду вогонь може розповсюджуватися зі швидкістю до 4-х км. за годину, а у вітряну – до 30 км, висота полум’я досягає двох метрів, а при сильному вітрі з різкими змінами напрямку та швидкості, територія таких пожеж протягом 15-30 хвилин збільшується в 2-3 рази. Профілактична робота проводилася на полях, у помешканнях людей та безпосередньо на вулицях населених пунктів. Окрім цього, людям вручали пам’ятні листівки із правилами пожежної безпеки при поводженні з відкритим вогнем.

Такі рейди проводяться по всій Чернівецькій області і триватимуть впродовж всього весняного пожежно-небезпечного періоду. Здійснення таких заходів є надзвичайно важливим, адже це дозволить запобігти виникненню пожеж, пов’язаних із спалюванням сухої трави. Слід зазначити, що ліквідації загорань сухої трави пов’язано з подоланням великих труднощів, затратою значних матеріальних засобів і людських ресурсів.

Управління ДСНС України у Чернівецькій області закликає буковинців дотримуватися правил пожежної безпеки. Пам’ятайте, що основні правила пожежної без­пеки нескладні і не вимагають ніяких матеріальних витрат, проте їх своєчасне й ре­тельне виконання дозволить вберегтися від біди. Не слід забувати і про те, що простіше запобігти пожежі, ніж потім її ліквідувати!

Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Тернопільська область: ...

КОМЕНТАРІ