В Закарпатській області довірливу жительку Іршавщини "розвели" по телефону на 2000 гривень

В Закарпатській області довірливу жительку Іршавщини "розвели" по телефону на 2000 гривень

15.03.14 11:40 0 717
Міліція вкотре застерігає громадян: будьте уважні, аби не стати черговою жертвою пройдисвітів!

Днями в Іршавський райвідділ міліції звернулася із заявою 55-річна жителька села Кушниця Іршавського району. Жінка розповіла про халепу, в яку втрапила через власну довірливість.

Обідньої пори на її мобільний телефон надійшов дзвінок із прихованого номера. Чоловічий голос у слухавці сказав, що син жінки скоїв ДТП і для того, аби залагодити справу, слід терміново переказати гроші в сумі 4000 гривень. При цьому невідомий вказав номер рахунку, на який слід переказати кошти.

Довірлива іршавчанка вирушила в сусіднє село, де через термінал комерційного банку переказала шахраю половину з вказаної ним суми, яку зуміла назбирати – дві тисячі гривень. І лише після цього мати додумалась зателефонувати синові, котрий ошелешив її словами, що ніякої аварії він не вчиняв…

Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла через годину звернулася в міліцію. Зловмисника розшукують, дана подія кваліфікується за ст.190 ч.1 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

Водночас правоохоронці в черговий раз звертаються до громадян із проханням бути уважними й не вірити телефонним пройдисвітам, ким би ті не називалися і що б не вигадували.

Зазвичай телефонують з іншої області, з прихованого номера, або викидають потім карточку, тож встановити особу шахрая важко. Тож залишається одне: бути максимально обережними самим громадянам.

Якщо вам зателефонував невідомий і каже щось про вашого родича (при цьому пройдисвіти нерідко називаються правоохоронцями), вимагаючи гроші, краще відразу ж зв′язатися з людиною, про яку йдеться, і в жодному разі не переказувати гроші. Зверніться в міліцію, де вам нададуть відповідну інформацію, чи була насправді така подія, про яку йдеться.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ