На Житомирщині правоохоронці викрили незаконне відчуження 200 га землі

На Житомирщині правоохоронці викрили незаконне відчуження 200 га землі

15.03.14 11:01 0 704
У рамках кримінального провадження, відкритого за фактом самоправства сільського голови в Овруцькому районі, правоохоронці з’ясовують обставини незаконної передачі земельних ділянок значної площі у користування товариства з обмеженою відповідальністю.

Протиправні дії голови сільради одного з населених пунктів Овруччини викрили оперативники Управління державної служби боротьби з економічною злочинністю обласної міліції. Під час відповідних перевірок діяльності товариства з обмеженою відповідальністю правоохоронці поставили під сумнів правомірність користування ТОВ земельними ділянками загальною площею у 200 гектарів. Як виявилося, документи з відвертими порушеннями діючого законодавства було оформлено не без допомоги сільського голови.

– Фактично, голова сільради склав з указаним товариством договір оренди землі сільськогосподарського призначення за межами населеного пункту, не маючи на це жодних прав, - коментує начальник УДСБЕЗ УМВС Житомирщини Юрій Крошко. – Окрім того, посадовець перебрав на себе повноваження Держземагенства у визначенні орендної ставки, установивши 3-хвідсоткову сплату від вартості переданої землі.

За таких обставин за фактом самоправства (ст. 356 Кримінального кодексу України) правоохоронці розпочали кримінальне провадження, у рамках якого нині з’ясовують усі обставини та проводять комплекс слідчих дій, спрямованих на притягнення до відповідальності усіх винних осіб.

За чинним кримінальним законодавством самоправство карається накладенням значних штрафних санкцій або ж виправними роботами на строк до двох років чи 3-місячним арештом.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ