Волинь: екологи області звертаються до всіх мешканців краю з проханням утриматися від спалювання сухих рослин, опалого листя та побутового сміття

Волинь: екологи області звертаються до всіх мешканців краю з проханням утриматися від спалювання сухих рослин, опалого листя та побутового сміття

15.03.14 11:31 0 677
Екологи області звертаються до всіх мешканців краю з проханням утриматися від спалювання сухих рослин, опалого листя та побутового сміття. Фахівці нагадують, що це призводить до погіршення екологічної ситуації та підвищує ризик виникнення пожеж.

Особливо небезпечним є випалювання сухої торішньої рослинності на полях та луках: вогонь легко перекидається на торфовища та лісові насадження.

Спалювання торішнього листя та побутового сміття призводить до викидів шкідливих для здоров'я канцерогенних речовин у повітря.

З огляду на це, державна екологічна інспекція у Волинській області посилила контролю захисту лісів, торф’яників і сільгоспугідь від пожеж та проводить масову профілактичну роботу.

Держекоінспекція попереджає, що випалювання стерні, луків, сухої рослинності, опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках тягнуть за собою штрафи: на громадян від десяти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів; на посадових осіб - від п'ятдесяти до сімдесяти неоподатковуваних мінімумів.

Екологи наголошують: банальна людська необережність може завдати непоправної шкоди довкіллю!

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ